Semesterdag 12, den 23 juli

I vår bilpark återfinns två bilar -- båda runt 20 år gamla. Egentligen är det, med tanke på att de tillsammans rullar ungefär 6-7000 mil per år, vansinne att köra omkring med dessa. Samtidigt är det inte det så länge de fungerar och reparationerna enbart består av vanliga slitagegrejer som även får bytas på nyare bilar (och då till en betydligt högre penning). Den högre bränslekostnaden kompenseras mer än väl av att värdeminskningen på dessa bilar inte längre existerar.

Häromdan så blev dock ålderskrämporna för den ena bilens avgassystem så stora så det blev helt knäckt och en provisorisk lagning fick göras vid Brösarps Backar. Efter inköp av nya grejer var det så dags för byte av detsamma. Någon händig person har jag aldrig varit, men tack vare hjälpsamma grannar (såväl nuvarande som före detta) så brukar jag fixa en del. Dessutom är det ganska skoj att ha något helt annat att pyssla med ibland. (Vid tillfällen när det måste vara fixat tills nästa dag är det dock inte alls skoj, men så är inte fallet denna gång).

Ett knäckt avgasrör...

 

...så det var bara att köra upp bilen...

 

...och plocka fram den nyinköpta påsen.

 

Efter ett antal hammarslag och vinkelslipskörande så lossnade det gamla systemet. En viss skillnad på gammalt och nytt...

 

Färdig! Nu kör vi igen, om än något tystare än tidigare.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0