Semesterdag 6, den 17 juli

Vid ett besök i den lokala livsmedelsbutiken så slog det mig plötsligt att det finns en baksida med att tycka om all mat – det finns tillfällen då man inte kan komma på något som skulle vara extra gott just för stunden. Tillfällen då all mat känns förbaskat trist och man bara går där och hoppas att någon snillrik person kan komma på ett nytt ätbart djur som de kan avliva och göra mat av.

Men det händer givetvis inte. Istället nöjde jag mig med en burk fina oliver att fylla magen med i väntan på att värmen lyckats bearbeta de åtminstone lite mer mättande klyftpotatisarna och kycklingbitarna som jag påpassligt fått att samarbeta i ugnsvärmen. Mitt förnamn är kommunalbeige.

 

Denna bild, likt den som snart skall komma, har absolut ingenting att göra med dagens måltid, men visar en klassisk och nostalgisk maträtt –  ”Bullens Pilsnerkorv”. Denna passar i alla väder. Åtminstone utomhus en fin sommarkväll.

 

Ibland har man inte gjort sig förtjänt av den äkta varan utan får nöja sig med lite i tillverkningsprocessen försvunnen dito.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0