Semesterdag 9, den 20 juli

"Danmark, Danmark,
Det e ett dejligt land
Där Pedersen kör knallert o citerar HC And.
Danmark, Danmark
e flöde, ost o smör
Det måste vara där man hamnar när man dör!"

Så skaldade Torsson för ett antal år sedan om vårt kära grannland i väst. Allt är dock inte lika fint där som man vid en anblick av dessa rader kan tro, nejdå. Danskarna är nämligen ett väldigt kvällstrött folk som inte alls har de sena vanor som man skulle kunna tro.

Odense är Danmarks tredje största stad med ett invånarantal på cirka 150 000 personer -- således ett säkert kort för några hemresande svenskar som vill ha lite sen kvällsmat för att orka med hemfärden. Trodde vi. För när vi äntrade denna stad och runt klockan 23:30 lyckades finna en McDonalds-restaurang mitt i stadens centrum så visade det sig att denna stängde redan klockan 23. Och stadens andra McDonalds-restaurang var inte heller öppen. Skandal är ett i sammanhanget milt ord och vi var beredda att helt såga denna ort längs med fotknölarna, om det inte vore för...EMILS HOT HOUSE!

Denna eminenta lilla sylta lyckades mätta våra magar med ett antal kebaber och franska hot dogs innan vår resa fortsatte mot Sverige -- landet som tydligen inte alls är så kvällstrött.


Till vänster om Seven Eleven är den eminenta syltan lokaliserad.Den franska hot dogen, Magnus och Odense.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0