En märklig känsla

Jag trodde att jag var för gammal för detta, men när jag i torsdags, den 9 september, klockan 08:41, direkt från Norrköping, fick följande SMS

"Portnoy har hoppat av Dröm Teatern"

så kände jag en tomhet och en overklighetskänsla inombords. Må vara att Dream Theater under de senaste tjugo åren varit det band som stått mig närmast (jag har till exempel sedan början av 90-talet köpt samtliga deras skivor på release-dagen), att den innersta kärnan kännts så stabil och homogen och att Portnoy var en av grundarna och, åtminstone utåt sett, den mest drivande kraften -- men det var ju trots allt "bara ett band". Trodde jag.


Nu kommer dock Teatern att spela vidare och det blir intressant att se dels vem som ska ta över skinnbankandet, och dels hur det musikaliskt kommer att utveckla sig. Säkert är att det inte blir någon dussintrummis och troligen blir det musikaliska också riktigt bra. Det kommer alltså förmodligen bli precis som förr men väldigt, väldigt annorlunda. En gammal vän som varit med en under en stor del av ens uppväxt och liv har delvis försvunnit och kanske muterat en aning. En märklig känsla.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0