Semesterdag 24 (eller 31), den 6 augusti 2014

I tider där det går tretton matlagningsprogram på ett dussin och varje blogg som är något att ha handlar om mat och hur duktiga matlagare alla är så ska givetvis inte semesterbloggen vara sämre. Det är dags för säsongens matinlägg. Häng med nu för nu blir det ytterst avancerad matlagningskonst. Välkomna till matrutan!
 
"Du som är en knöl kan väl fixa lite potatis?" Klart jag kan, Jonas Alströmer är mitt andranamn! Väl framme i den stora djungeln av vissna potatisplantor...
 
 ...satte jag med stor kraft ner spaden och...
 
 ...fram tittade några skrämda pantofflor. Visste ni förresten att systern till den kända konditorn Bak-Else är en stor potatisodlare? Stärk-Else heter hon.
 
Det är viktigt att potatisen är någorlunda fri från jord innan den läggs i hinken för annars riskerar man att få en spanjor till middag. Det vill man undvika eftersom paella inte görs på potatis.
 
 Men man kan inte enbart äta potatis och eftersom vi är i Vinslöv är det naturligt att starta grillen. Ett tips är att göra ovanstående biffar på älgkött och då få potatismoose.
 
 Med tanke på rökutvecklingen tror många att jag bor granne med Alice, men det stämmer inte.
 
 Det var allt från matrutan idag. Nästa gång ska vi tillaga fiskpinnar i brödrosten. På återhörande då!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0