Semesterdag 17, den 27 juli 2016

"Danmark, Danmark, är det dejligt land,
där Pedersen kör knallert och citerar H.C. And..."

 

Jodå, det verkar närmast bli en ful ovana, men för andra året i rad begav sig Semesterbloggen till utlandet och besökte Danmark. I år var den lite tuffare, inte minst flaneringsmässigt, och struntade i småstaden Helsingör och begav sig rakt in i getingboet...

 

 ...Köpenhamn. Köpenhamn kan sägas vara Danmarks svar på Ullared. Där är trångt, mycket folk och man begriper inte ett jota av vad de säger. Att trängas med folk är inte Semesterbloggens favoritsyssla.

 

 Vad inte många känner till är att Köpenhamn är en kurort.

 

 Där finns stelbenta män i lustiga hattar. John Steinbeck planerade förövrigt att skriva en bok i Köpenhamn med titeln "Möss(or) och människor".

 

 På bilden syns troligen en turk med hemlängtan, hemmahörandes i Ankare.

 

 Jämställdheten i staden har inte kommit så långt, ty det samlades mycket folk för att titta på en ung oskuld i bara mässingen...

 

 ...medan hennes maskulina motsvarighet inte alls var en lika stor publikmagnet, trots att mässing inte är magnetiskt!

 

 Ironin i att många asiatiska turister som stirrade på den nakna jungfrun sedan valde att av en asiat köpa en miniatyr av jungfrun i fråga (med största sannolikhet tillverkad i Asien) fann undertecknad lite roande. (Det tyska paret på bilden har absolut ingenting med fotografiet att göra.)

 

 "Ta av dina handskar....sade kungen till Ansgar." (Denna bild är enbart med som en koppling till inledningen, vilket alla Torsson-fans förstår. För övriga...beklagar att ni gick miste om den.)

 

 När man hittar detta litterära mästerverk från barndomen i originaltitel fäller man en nostalgisk tår...

 

...och fler nostalgitårar blev det när sen lunch intogs på detta ställe. Det är inte dumt att kunna betala maten med sitt...frikort...

 

 I detta hus hus bohr alltså Niels. En man med en enastående fysik.


Snipp, snapp, snut, så var semesterdag 17 slut. Imorgon ska vi tala om något betydligt mer vilosamt för en medelålders fötter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0