Semesterdag 20, den 30 juli 2016

Sommaren 2016 kommer att gå till historien som den sommar då husflugan fick se sig nedputtad till andra plats på listan över vanligaste flugor. För utan konkurrens kan vi nog redan nu utse "Pokémon Go" till sommarens fluga.

 

Insekten, förlåt spelaren, känns igen på att den med gamnacke springer omkring likt en berusad Ingemar Stenmark över gator och torg med blicken fäst på mobilskärmen. Ser ni individer göra detsamma utan mobil är de ett fall för Lag (1976:511) om omhändertagande av berusade personer m.m. (även om gränsen ibland är ytterst hårfin). Vän av ordning kan tycka att hjälmtvång snarast bör införas för dessa.

 

Alternativt kan man se svärmar av spelare slå läger på platser där de annars inte skulle befinna sig, exempelvis på hembygdsårdar, kyrkor eller varhelst det finns en staty. Det skulle kunna betecknas som mångkultur.

 

Även undertecknad har ägnat en del tid åt detta (man vill ju verka hipp och modern). Innan jag fattade att det var ett mobilspel testade jag att gå runt och kasta biljardbollar på diverse djur och småväxta personer, men stämningen blev då något märklig. Man lär av sina misstag.

 

 Några som snabbt anammade den nya trenden, troligen beroende på gamnacken, var ornitologerna, vars skrifter snabbt uppdaterades.


Snipp, snapp, snut, så var semesterdag 20 slut. Imorgon ska vi tala om något betydligt mer traditionellt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0