Bestridande som lönar sig

Som en del av er kanske minns så lyckades vår sengångare till hund rymma hemifrån i somras och vi var många som tyckte polisens agerande i samband med detta var lite märkligt. För de av er som inte orkar läsa hela händelseförloppet så kan i korthet sägas att hunden var redan inrapporterad som funnen till polisen vid vår anmälan. Han var vid vår anmälan dock ännu inte hämtad av dem från det ställe, 400 meter hemifrån, där han hittades. Till oss sade inte polisen något om att han redan hittats och inte heller höll de sitt löfte att höra av sig till oss när/om han hittades. Så vi var många som letade i flera timmar helt i onödan.
 
Nåväl, för en dryg månad sedan kom så polisens vidarefakturering från hundpensionatet (som hämtade hunden) för kostnaden för omhändertagande av hund. De ville ha 2.000 svenska riksdaler för detta; 1.700 för transport (en summa som i sig är högst diskutabel) och 300 för "uppstallning". Icke, tänkte jag, bestred fakturan och förklarade varför.
 
Och polisen höll tydligen med. Förra veckan kom nämligen ett mail om att de skickat ett kreditfakturaunderlag till ekonomiavdelningen. Och idag kom kreditfakturan -- på hela summan!
 
Ibland hjälper det uppenbarligen att säga till.

Kommentarer
Postat av: kenneth wilkens

Bra jobbat, bara ge de elakingarna;-)

2012-10-11 @ 20:59:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0