Semesterdag -1 (eller 7), den 13 juli 2014

Som många av er säkerligen redan vet så är jag numera en sådan där egenföretagare. Ni vet, en sådan där ohederlig typ som enligt de mindre insatta täljer guld med kniv, tar alla kostnader på firman, skattefuskar och tjänar grova pengar. Eller en sådan där som enligt våra kära politiker är så viktig för samhället och för den ekonomiska tillväxten att de givetvis prioriterar att göra livet enklare för oss och därför under de senate åren har...har...hmm...tja...vad har egentligen hänt...jo...de...har ju slagit sig för bröstet att allt blivit så mycket enklare... Det har de gjort.
 
Så idag, denna sista dag innan den egentliga semestern tar sin början, har jag ägnat mig åt fakturering, sortering, fixande, funderande, avtalsläsande, lönekörningar, moms och skattedeklarationer. Ja det som brukar benämnas pappersarbete. Åt mig själv alltså. Och förbannat mig själv över att jag är så förbaskat bra på att skjuta saker framför mig. Jag borde bli heltidsanställd skottekärreförare. Tolv timmar en söndag. Men nu är det gjort. Det mesta åtminstone.  
 
Men nu var det inte det som jag skulle skriva om denna dan före semesterstartsdagen. Jag återkommer till företagandet en annan gång. Nu, över till det viktiga.
 
Hmm, vad är det som försöker gömma sig där bakom den lilla...vinbärsbusken (nej, det är inte jag som är Carl von Linné!)?
 
 Aha, så det var den där lilla krabaten! Ja, välkommen in i vår trädgård...eller så... Jagar du mördarsniglar är du extra välkommen! Eller, vänta nu...
 
 Ja, vi pratar med dig! Lyssna nu, eller hör du illa?
 
 Ja, tydligen. Kom du närmre så kanske du hör vad jag säger...
 
 Hmm, det kanske är en katt eftersom den går i lådan...?
 
 Men! Vänta nu här! Så mycket skit, salt och saxklipp mördarsniglarna fått, så är det du som käkar upp jordgubbsplantorna! Ditt as!
 
 "Men förlåt då, då skuttar jag över till grannen istället."
 

Och det gjorde han. Och imorgon börjar min egentliga första semesterdag.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0