Semesterdag 10, den 20 juli 2016

En gammal fin och äkta svensk (och, visade det sig, dansk och norsk och tysk) tradition är att under en fin sommardag samla familj och grannar och bege sig ut på shoppingutflykt. Semesterbloggen vill givetvis inte vara sämre utan tar er därför med till...
 
 
 ...ett av de svenska kulturarven: GeKås i Ullared! Även känt som den stora friktionsvärmefabriken...
 
 
 ...ty där brukar alltid vara fullt med fölk. Men faktum är att det idag var relativt ödsligt, ja faktiskt så ödsligt att man kunde snubbla utan att trilla in i fem andra individer. Och hade de tagit inträde för alla som gick omkring och visade sina tatuerade överarmar så hade där bara varit hälften så många.
 
 
En rolig lek som jag blivit tipsad om av en släkting är kundvagnsbingo. Det går ut på att man kör iväg och gömmer en kundvagn och när denna efterlyses i kundradion får man bingo. Idag var det grön bricka som gällde, för samtliga efterlysta vagnar var gröna och hade nummer 3110, 3026 och 3132. Grattis, du har vunnit två skrikande ungjävlar att hämta i informationsdisken utanför kassorna!
 
 Givetvis kan man handla det mesta där, exempelvis brukar sjömän (och repgubbar) inhandla lite skyddsmaterial (inte alls långsökt...)...
 
...till sitt rep som heter duga.
 
 
"Jesus låg i stallets krubba, här får du en bandyklubba! Å så var det ingen bandybklubba!. Det var en..." Ja vad var det egentligen? Rätt svar belönas med min (och Allan Preussens!) uppskattning.
 
 
 
 Smidig produkt för den som vill ha stryk.
 
 
Här finns även produkter som kan hjälpa Riksbanken mot tvåprocentsmålet.
 
 
 Priserna på produkterna har självklart sjunkit.
 
 Under min vandring på Hästveda marknad undrade jag över färgen "garn". Nu vet jag.
 
Detta summerar dagen ganska bra. Imorgon har jag garanterat träningsverk. 
 
För alla som inte orkar traska runt som undertecknad kan meddelas att det finns ett Pokéstop som går att nå inifrån varuhuset...sägs det *host*.
 
 
Snipp, snapp, snut, så var semesterdag 10 slut. Imorgon ska vi tala om något betydligt mer friluftsaktigt.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0