Semesterdag 23

När jag var betydligt yngre än nu, fysiskt sett,  så ansåg jag att folk över trettio var riktigt, riktigt gamla och mossiga. Nu när jag själv, och majoriteten av min bekantskapskrets med olika stor marginal, har passerat de 30 så har jag ändrat uppfattning. Jag har en hel del i min bekantskapskrets som till och med passerat de 40, och de känns inte alls gamla -- inte ens äldre än undertecknad i vissa situationer. Märkligt hur ens referensramar förändras med stigande ålder. Det är ju inte så att vi som passerat de 30 är gamla och mossiga och trista, nejdå, utan det är ju de där andra som knappt passerat 20 -- eller än värre inte gjort det -- som är så förbenat unga och har störtfloder bakom sina öron. Åtminstone kan det kännas så.

Kan orsaken till ovanstående bero på att undertecknad och personerna i dennes bekantskapskrets på något vis liksom en annan Stig-Helmer Olsson lyckats bejaka sitt barnjag? Mycket möjligt, och det för oss in på dagens semesterdagsbetraktelse.

Idag har en del av dagen nämligen ägnats åt skruvande med något så barnsligt som radiostyrda bilar. Jupp, så är det. Jag har väl egentligen alltid tyckt att det verkar vara skoj, men aldrig ägnat mig åt det. Men när jag efter "påtryckningar" för ungefär två år sedan införskaffade en liten bil så ägnas en del tid åt detta. Det är absolut inget blodigt seriöst intresse -- det kan gå månader innan någon tanke ägnas åt bilarna -- och det är inga professionella bilar det handlar om och det skruvas och testas oftast betydligt mer än det körs. Men, det är ett så härligt avbräck mot vardagen att göra något helt annat som varken är siffer- eller datorkopplat. Och ja, det kan anses som barnsligt -- men va tusan, that's me.


Huvudbilen -- har aldrig gjort mig besviken utan bara går och går och går...tills en mur kommer i vägen och reparation krävs. Ungefär som en gammal Volvo 740. Men då detta är en bra bil har den ej reparerats alls under dagen. I bakgrunden syns en Auchentoshan 10 years vilket  är en bra whisky men inte så bra att den skall kombineras med bilkörning.


Denna lilla bil hade innan dagens övningar en styrning som fungerade som en blind parkinsonsjuk individ med rullator varför service har skett och förhoppningsvis fungerar allt som det ska nu.


Dessa två, till skillnad mot de första två, eldrivna bilar har även genomgått lite service under dagen. Den vänstra beroende på brunnen motor...äähh två brunna motorer skall det vara...och den högra beroende på smält kabel (nej, så varmt skall det inte bli)...


...men som vanligt så skulle det pillas med mer och som vanligt så blev slutresultatet sämre än den var från början... Så fortsättning får följa imorgon då det hela nu låter och går som en överfriktionerad korvstånkare.


Ja just det! Under dagen försökte jag mig även på att på kommunalarbetarvis gräva en grop genom att enkom luta mig mot en spade. Ja, som ni ser blev det ingen grop, utan vad ni ser är singel (ja Linus, DEN singeln...).

Kommentarer
Postat av: Linus

Jag kommer gärna och sprätter undan lite singel så blir den enklare att gräva sedan.Bara peka var du vill ha den, har uppmätt 20 meter grusregn bakom bilen :pVadå barnsligt? Det är ju såå jädra fett!

2009-07-29 @ 21:33:10
Postat av: mape

Du är välkommen att sprätta singel -- jag börjar nu så smått förstå vilka maskiner som åsyftas när det är "roligt att gräva om man har maskin". :)Ska se om jag hinner vara lite barnslig imorgon...men säg det inte till någon...

2009-07-30 @ 00:20:33
URL: http://knegus.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0