Semesterdag 21 (eller 28), den 3 augusti 2014

TV-serier var förr något man tittade på en gång per vecka och var det en bra serie så var den stående, smått förtvivlade, kommentaren att "nu måste man ju vänta en hel vecka för att se vad som händer!". Ett avsnitt av en TV-serie kunde för många vara veckans höjdpunkt.

Numera går det ofta snabbare då många serier konsumeras säsongsvis. Själv är jag väl ingen seriekonsument av rang och har dessutom märkt att denna snabbkonsumtion medför att serier numera upplevs som lite sega och tjatiga. Eller så är det bara jag som har för höga förväntningar?

Jag är som sagt inte direkt först på bollen men i våras tog jag tag i Breaking Bad och klämde hela serien inom loppet av några månader. Alla sade att den var kanon, vilket troligen gav mig för höga förväntningar, för efter ett tag så nästan...gäsp... Nej, den var inte dålig, men det kändes mest tjatigt och utdraget och jag tittade mest för att bli klar med den.

Liknande kan sägas om "True Detective" som jag nu slutligen tagit tag i. Börjar bra men efter de första avsnitten så känns det stämningsfulla låga tempot, som i början var en styrka, mest som en belastning. Nu, med ett avsnitt, kvar har det dock tagit sig lite men det beror troligen på att slutet närmar sig och det är ju det man väntat på så att man blir klar.

Nej, de enda serier jag klarar av att snabbkonsumera är nog tecknade...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0