Semesterdag 7, den 16 juli 2017

Det är någonting med säkerhetstänket med sjukvårdsrelaterade produkter som är något överdriven (om man vill vara snäll) eller som idiotförklarar användarna (om man vill vara mer krass). Alternativt så är flertalet användare så korkade att det behövs idiotinstruktioner. Och då har vi inte ens tänkt på vad det kostar.
 
Hur vet jag då detta? Jo, som av en händelse har jag varit involverade i ett litet utbyte av en plastdetalj på en insulinpenna (Hej, jag heter Magnus och jag är insulinberoende).
 
Det hände sig att det utgick ett meddelande från den stora, danska, tillverkaren: "Novo Nordisk A/S har upptäckt att insulincylinderampullens hållare som ingår i ett mindre antal partier av NovoPen® Echo® och NovoPen® 5 kan spricka eller gå sönder om de kommer i kontakt med vissa kemikalier, exempelvis vissa rengöringsmedel."
 
Första frågan man ställer sig är om de kan spricka utan att gå sönder? Den andra är varför man skulle utsätta denna hållare för rengöringsmedel? Jag har aldrig gjort det, men å andra sidan är jag inte den som utsätter så många saker för rengöringsmedel, så det är nog mig det är fel på. I vilket fall så uppmanades man att beställa en ny plastgrunka för att byta ut den gamla som eventuellt kunde gå sönder (eller spricka!) om lade den i närheten av en flaska Ajax Allrengöring (eller något). Så sagt och gjort, undertecknad lade en beställning, danskarna packade plastgrunkan omsorgsfullt och fraktade över denna i expresshastighet till sitt grannland. Tillsammans med en härlig beskrivning där de helt uppenbart utgår från att man är förvirrad:
 
 Observera att det är VIKTIGT att man först lägger den gamla hållaren i svarskuvertet (ja, man ska alltså skicka tillbaka denna till Danmark) innan man ens har en tanke på att packa upp den nya hållaren. Annars kommer Skumbergs vandrande våldnader att hemsöka er när ni minst anar det!
 
 
Nog om detta. Efter att ha arbetat sex av den första semesterveckans sju dagar så ska vi imorgon ge oss ut på en av de för de trogna läsarna så uppskattade landskapsresorna. Därmed kommer det att äntligen bli lite semesterfeeling här (hoppas jag). Detta år går resan till Bohuslän och mina fördomar säger mig då att vi ska trängas med seglarskorsbeklädda och uppnäsiga båtmänniskor med nyvaxade frisyrer. Vi får se om mina fördomar återigen stämmer. 
 
Jag har packat ner min finaste tröja så helt år pipsvängen kommer nog inte resan gå. Observera att rebellen i mig åker till västkusten men bär en tröja med Öste...
 
Imorgon ska vi tala om resans första dag, men det kan hända att ni får vänta några dagar innan denna uppdatering kommer. Hoppas ni kan bärga er tills dess...
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0