Semesterdag 25

När jag idag lekte Bosse Bildoktor (för ovanlighets skull med bil i naturlig storlek) hände något som nästan fick mig att...stamma. Mitt i det för tillfället fina vädret började det så smått att knastra från granntomten. Efter en stund övergick det framför mina ögon till ett stort brak beroende på nedanstående:

Ovanstående koppling...

...som skall sitta fast här...

...hade tydligen tröttnat och lossnat...

...och lagt sig raklång precis...

...bredvid huset. En profesionell trädfällare hade inte fixat det bättre.

Trädet hade troligen drabbats av den ovanliga sjukdomen spontanfällning på egen tomt. Allt gick dock väl -- det kunde faktiskt barkat helt åt skogen. Enda skadan nu blev en på infarten tillfällig trafikstockning, samt att grannarna ved vad de ska göra...Semesterdag 24

Idag ska jag hålla mig kort, för jag är nämligen...sjösjuk. Jo, faktiskt, och det utan att ens ha varit närheten av hav eller sjö. Vad har jag då hittat på? Jo, om grannen på drygt fyra år frågar om man vill hoppa studsmatta så...tja...det är svårt att säga nej. Så upp på mattan och stäng skyddsnätet och hoppa och det känns som om det är världens sjögång. När man sedan får fast mark under fötterna så känns det precis så -- alldeles för fast mark för gummibenen. Det märks att man inte är 30 längre...


Anlita aldrig katter när ni behöver hjälp att jorda den elektriska utrustningen...

Semesterdag 23

När jag var betydligt yngre än nu, fysiskt sett,  så ansåg jag att folk över trettio var riktigt, riktigt gamla och mossiga. Nu när jag själv, och majoriteten av min bekantskapskrets med olika stor marginal, har passerat de 30 så har jag ändrat uppfattning. Jag har en hel del i min bekantskapskrets som till och med passerat de 40, och de känns inte alls gamla -- inte ens äldre än undertecknad i vissa situationer. Märkligt hur ens referensramar förändras med stigande ålder. Det är ju inte så att vi som passerat de 30 är gamla och mossiga och trista, nejdå, utan det är ju de där andra som knappt passerat 20 -- eller än värre inte gjort det -- som är så förbenat unga och har störtfloder bakom sina öron. Åtminstone kan det kännas så.

Kan orsaken till ovanstående bero på att undertecknad och personerna i dennes bekantskapskrets på något vis liksom en annan Stig-Helmer Olsson lyckats bejaka sitt barnjag? Mycket möjligt, och det för oss in på dagens semesterdagsbetraktelse.

Idag har en del av dagen nämligen ägnats åt skruvande med något så barnsligt som radiostyrda bilar. Jupp, så är det. Jag har väl egentligen alltid tyckt att det verkar vara skoj, men aldrig ägnat mig åt det. Men när jag efter "påtryckningar" för ungefär två år sedan införskaffade en liten bil så ägnas en del tid åt detta. Det är absolut inget blodigt seriöst intresse -- det kan gå månader innan någon tanke ägnas åt bilarna -- och det är inga professionella bilar det handlar om och det skruvas och testas oftast betydligt mer än det körs. Men, det är ett så härligt avbräck mot vardagen att göra något helt annat som varken är siffer- eller datorkopplat. Och ja, det kan anses som barnsligt -- men va tusan, that's me.


Huvudbilen -- har aldrig gjort mig besviken utan bara går och går och går...tills en mur kommer i vägen och reparation krävs. Ungefär som en gammal Volvo 740. Men då detta är en bra bil har den ej reparerats alls under dagen. I bakgrunden syns en Auchentoshan 10 years vilket  är en bra whisky men inte så bra att den skall kombineras med bilkörning.


Denna lilla bil hade innan dagens övningar en styrning som fungerade som en blind parkinsonsjuk individ med rullator varför service har skett och förhoppningsvis fungerar allt som det ska nu.


Dessa två, till skillnad mot de första två, eldrivna bilar har även genomgått lite service under dagen. Den vänstra beroende på brunnen motor...äähh två brunna motorer skall det vara...och den högra beroende på smält kabel (nej, så varmt skall det inte bli)...


...men som vanligt så skulle det pillas med mer och som vanligt så blev slutresultatet sämre än den var från början... Så fortsättning får följa imorgon då det hela nu låter och går som en överfriktionerad korvstånkare.


Ja just det! Under dagen försökte jag mig även på att på kommunalarbetarvis gräva en grop genom att enkom luta mig mot en spade. Ja, som ni ser blev det ingen grop, utan vad ni ser är singel (ja Linus, DEN singeln...).

Semesterdag 22

Jag har länge hävdat att "min" katt, som för övrigt går under namnet "Lillen" på grund av sin ringa storlek (så klart!), inte ens skulle kunna fånga en mus om den så hoppade upp och bet honom i nosen. Och mycket riktigt; nu finns det bildbevis på hur rätt jag haft hela tiden:

"Esox lucius" är det latinska namnet på Gädda och har således ingenting att göra med de djur som syns på denna bild


Så fort han vaknar skall jag berätta det för honom...

Semesterdag 21

Nu på den tredje semesterveckans sista dag så känns det äntligen som om jag lyckats slutföra något på den där långa att göra-listan -- nämligen att städa och få ordning i mitt lilla garage inför elinstallationen där. Men innan vi är där så får vi vänta lite, för jag blev häromdan lite småvänligt knuffad ner på memory lane när det nämndes något om pingis. Och nu idag så hittade jag mina gamla fina härliga racketar och genast blev man otroligt nostalgisk och -- sugen på att spela pingis...och det är ju en idrott! Fatta hur märkligt detta är -- Magnus blir sugen på att idrotta...på att röra sig...på att bli trött! Vi får se  om det blir något av det hela dock, men lite får man kanske testa att bolla.

Till vänster återses ena sidan av mitt Mark V-racket och till höger återses ena sidan av mitt Cobra Ultra-racket......och här återses, kanske inte helt oväntat, andra sidan av dem. Drygt 15 år gamla men gummit hade åtminstone inte spruckit. Jag förstår att att intresseklubben som antecknar detta inte får samma nostalgiska kick som undertecknad.

Nåväl, efter denna härliga nostalgitripp så återgår vi till dagens huvudsyssla -- operation ordning och reda i garaget. Det enklaste är att låta bilderna tala för sig själva...eller med lite hjälp av bildtexter...


Lite ordning och reda blev det allt; observera framför allt den tomma bänkskivan...


Till och med arbetsbänk nummer två ser väl relativt okej ut, eller?


Ja, jag vågar nästan säga att det till och med är lite ordning inne i skåpen -- ja åtminstone sådan ordning så att jag vet vad som finns och var det finns, och det är väl det viktigaste?


Som sagt...


Hmm, återstår visst viss finjustering i vissa skåp, men det är bara att stänga så är det städat...

Nu återstår bara lite grävning och sedan elinstallation innan jag får lov att flytta ut...


Semesterdag 20

Det är ett tufft jobb, men någon måste göra det... Vadå? Jo, fortsätta att tömma whiskyslattar naturligtvis! Så, som en naturlig fortsättning på detta så fortsatte vi denna kväll med följande trevliga inmundiganden:

Tror det var det hela, men det räcker gott och väl. Nästa gång är det mitt förråd som skall rensas lite -- lovar att återkomma med resultatet.

Semesterdag 19

Den 24 juli och fem månader kvar till julafton...men det tänker vi inte på nu (jo, lite...).

Ibland är allting bara rätt. Personer som du bara har träffat några gånger men som det ändå känns att man känner. Inga tillgjorda konstigheter -- bara vara sig själv och det funkar hur bra som helst. Man blir bara glad och trivs med omgivningen. Kan inte bli mycket bättre.

Nu ska jag försöka räta på fingararna och fixa...ja, det var något med ett golv... Ska bara kolla proppskåpet först...

Semesterdag 18

Med hänvisning till föregående inlägg så är semester även att inte göra ett jota. Ett ytterligare lager lack på golvet blev det säkert, men det känns lite som om att det inte räknas längre. Börjar bli svårt att leva på gamla meriter...

Semesterdag 17

Semester är inte bara att göra en massa saker hemma. Semester är inte bara att dra iväg två veckor på något nedlusat turistställe med förväntningar högre Sven Nylander en kväll på krogen. Semester är även en kortare färd till en mindre plats där man för en stund enbart kan vara och inget annat. Som ett fiskeläge med lagom tång- och fiskröksdoft, kluckande vatten och lite skräniga måsar.

Man måste se anständig ut när man skall fotograferas.

Dagens Eko finns nu inte bara i radion.

Kluck, kluck, kluck...

Bordet fanns här, men någon skymt av riddarna fick vi inte.

Tångdoften fastnade inte på bild...

...men det gjorde den rök som inte fastnade på fisken
.


Semesterdag 16

Många har tvivlat på att det av mig så omtalade golvet egentligen inte existerar och att det bara är en grej som jag säger för att få folk att tro att jag gör något vettigt. Men se, här kommer ett bildbevis på ett ännu ej färdigt golv, men likväl ett golv:

Ett lackat men ännu ej färdiglackat golv.

Inte illa, eller? Vem har nu lärt mig att bli en sådan duktig och snabb lackerare? Jo, ingen mindre än legendariska Lacky Luke. Jag får dock arbeta lite på snabbheten.


Det välkända golvlackeraren Lacky Luke som lackar snabbare än golvet läggs -- vilket kan ställa till vissa problem.


Semesterdag 15

Trafikkonsulent Petter Niklasson kom just förbi och påpekade att det är viktigt att krama varandra i trafiken när man använder sig av kat(t)alysator:
Semesterdag 14

Puh, efter den ansträngande semesterdag 13 är det för denna dag inte så mycket att rapportera mer än att det för att understryka att det lackar mot jul idag har lackats första lagret på det tidigare så omtalade golvet. Inte illa då det dessutom skulle slipas innan (vilket för en engelsktalande person uppfattas som ytterst sövande).

Semesterdag 13

Det finns vissa ställen man kan ta sig till där det känns som om man helt lämnar vardagsstressen bakom sig och bara känner stresshormonerna och blodtrycket falla till mer hälsosamma nivåer. Det är vid sådana här tillfällen men blir påmind om att det är de små sakerna, de små händelserna och de enskilda individerna som betyder något. Nedanstående bilder illustrerar en liten del av en sådan liten resa som brukar tas minst en gång per år.

Jag låter härmed bilderna och bildtexterna tala.


Vår resa har redan börjat när vi slängs rakt in i händelsernas centrum med en ofrivillig reseledare (åtminstone på dessa bilder) som här ses stämma i bäcken.


Hugaligen, innan vi stämmer denna bäck måste vi fors(k)a lite.


Nu ska vi se... Jag vill så gärna ropa hej, så jag måste ju ta mig över på något sätt.


Såja, med lite stöd ska det nog gå utan att braka käpp(!) rätt åt h-e.


Detta är faktiskt inte en scen från inspelningen av "Bilbo", utan är enbart returresan av bäckenöverfarten -- då får man väl ropa hej då?


Ryktet gick snabbt och åskadarna ökade snabbt med oändligt antal procent.


Åter på torra land var det dags för en het idrottsgren -- insektstennis.


Vi bryter här in med lite industrihistoria, ty det är inte många som vet att Benco-verken år 1968 köptes upp av Electrolux så att de därmed kunde presentera sin första egenproducerade golvdiskamaskin. Är det någon som firade detta 40-årsjubileum i fjol?


Efter förmiddagens ansträngande övningar behövdes lite näringsintag, varpå ett närliggande trädgårdsland ockuperades.


Hmm, vad kan det finns för godsaker här inne måntro?


Eller här? Det bäret ser mumsigt ut!


Vänta, nu har ju reseledaren bara barkat iväg. Hallå där, vad letar du efter!?


Aha, en spegelblank sjö! Inte illa -- då förstår jag språngmarschen!


Hmm, jo, även detta vatten uppvisade en förvånansvärt hög grad av fuktighet.


Nu fattas bara mat, bättre väder och några kalla öl -- sen är det fullbordat!


Dags att bege sig vidare -- vad kan vi tänkas finna här?


Oj, badbrygga med badande individer!


Men vänta nu -- någon befinner sig i en konstig position över vattnet!


Och här har någon -- oklart vem -- brutit vattenytan med ett mastodontplask. Aj, aj, aj...


...vi är inte ensamma -- en oblyg paparazzifotograf gör oss sällskap. Nu gäller det att se saker objektivt och inte tappa fokus.


Vi smyger undan och drar vidare på denna väg -- fullt i klass med vissa så kallade riksvägar...


Helt öde är här inte.


Ett sedan några år obebott hus som om det kunnat tala hade kunnat återge ett litet människoöde.


En byggnad som kräver en del underhåll för att återfå sin forna glans.


Under flera år fanns här en lapp som varnade för ras...


...och det visade sig nu att varningen var befogad.


Resan började lida mot sitt slut och eftersom klockan började bli mycket så var vi tvungna att bege oss genom ur(!)skogen.


Tillbaka på Gå.

Semesterdag 12

Jag har de senaste dagarna irriterat mig på att flugor och andra mindre begåvade flugfän stört mig i mitt semesterarbete. Så, vad göra? Jo, jag inhandlar sedan länge efterlängtad utrustning för att göra mig av med krypen! Men vad händer? Jo, när jag ackompanjerad av Mora Träsks Tigerjakt ger mig ut på jakt efter dem så är de puts väck och jag får söka länge och väl innan jag hittar mitt första offer. Någon som förstår varför?

Insektsjägare med sting!

Semesterdag 11

Så var det dags för operation storinköp för elinstallation i garaget. Efterköpsångetsen var inte sen att göra sig påmind efteråt och vad är då bättre än att bli bortbjuden till grillning (om mat medtas) och där mötas av frågan om man vill hjälpa till att tömma en massa småslattar med whisky? Inte mycket!

Följande slattar gjordes processen kort med (hav förbarmelse om jag glömt någon -- det är jag säker på att jag gjort):

Caol Ila (egentligen 18 åringen, men close enough)
Royal Lochnagar
Talisker
The Macallan
Oban

Det är härmed bevisat att whisky hjälper mot det mesta -- även köpångest!

Semesterdag 10

Under hela min nu tio dagar gamla semster har jag funderat över en sak. Ja, för att vara helt ärlig har jag funderat över det under flera år men aldrig lyckats finna ett bra svar.

Vad är det då jag sökt finna ett svar på? Jo, i vilket stadium övergår kläder att bli tvätt och när övergår tvätt till att åter bli kläder igen? Och för att försvåra det hela finns det även smutstvätt -- vad skiljer det från ordinär tvätt? Enligt Norstedts Svenska Ordbok så är smutstvätt "kläder och textilier som skall tvättas" vilket således innebär att smutstvätt inte behöver vara smutsig...

Jag är förbryllad -- har månne någon gammal antik hemkunskapslärarinna ett svar på denna fråga?

Semesterdag 9

Ikväll var det åter dags för att se en film med familjen. Denna gång blev det The International och senast vi slog oss ner för att se en film blev det Revolutionary Road. Båda filmerna, ehuru de är i olika genres, får jag säga vara sevärda.

Den förstnämnda, The International, är en lite standard thriller-/agenthistoria där det gäller att vara lite vaken och ha en del av hjärnan igång för att hänga med, men den bjuder på en del spänning och om man bara är vaken så ger den ett visst underhållningsvärde. Inget spektakulärt men det finns ett visst budskap i den som kan göra att man tänker efter en del. En helt ok film, men inget utöver det vanliga.

Revolutionary Road klassificeras som ett drama och berättar istället en historia i ett lugnt tempo. Inga actionscener, inga komiska scener och inga spänningsscener, utan här är det berättelsen som står i centrum. Här krävs det ännu mer än att man hänger med, men å andra sidan är det inte en lika svårbegriplig historia som läggs fram, men jag skulle tro att det krävs en viss livserfarenhet för att uppskatta det hela. Mycket bra skådespelarinsatser lyfter filmen -- Leonardo DiCaprio imponerar allt mer på undertecknad och det är bara att inse att den infantila kritik man givit honom i samband med Titanic nu är preskriberade.

Utöver själva filmerna har den senaste tiden relativt omfattande filmtittande lärt mig en sak -- vi har väldigt olika definition på vad som är bra film här i hemmet. Måhända är det en åldersfråga (hjälp, jag börjar väl inte bli vuxen!?!?), men komedier som enbart frambringar två till tre skratt (Over her dead body) eller där en stor del av det "komiska" byggs upp kring (homosexuella) våldtäkter (Big Stan) synes inte falla mig i smaken. Men det, som så mycket annat, är kanske en humörsfråga?Pratas det film ska det klart vara med en bild på NIls Petter Sundgren -- för övrigt jämnårig med Lucy

Semesterdag 8

I vanliga fall är "min" lilla katt rumsren och gör sina behov i låda för därför avsett ända(!)mål. Men inte ikväll, inte. Och det var inte lite han lade av heller, nej han lade av en riktigt rejäl kabel:

Att han sedan lade sig i resultatet kan vi kanske skylla på att han fick sladd.

Semesterdag 7

Det har inte precis varit något vidare sommarväder på sistone, men har man semester och det är sommar -- ja, då ska man vara utomhus. Så, sagt och gjort:Hmm, här ser ju trevligt ut...
Knut nummer ett ser ju stabil ut...
...och likaså knut nummer två.
Då är det väl bara att kliva upp då...
...för kaffet är ju på plats...
...och litteraturen likaså.
Såja, är var ju gött att inta ryggläge. Bara inte det gungar för mycket...


Semesterdag 6

Jag har aldrig varit mycket för att motionera. Mycket beror det på att jag inte tycker om att bli trött och ska man bli trött så skall man givetvis bli det av en anledning som man har nytta av. Jag har alltid hävdat att om man behöver springa så har man missat något i planeringen, och än dummare är det då att ge sig ut och springa där start och mål är samma ställe -- då har man ju inte kommit någonstans alls utan bara bränt onödigt mycket energi.

Gå, däremot, det fixar jag för då blir man ju inte så trött och har energi över till att reflektera över annat. Lyckligtvis har hunden, som heter Bilbo, och jag samma filosofi, så idag slog vi våra kloka huvuden (eller skallar) samman och begav oss ut på en liten vandring. För att jag skulle känna hans sällskap så lämnade han denna dag ringen hemma. Resultatet blev som följer:Husse, jag är redan lite trött, men vi kan väl gå en sväng ditåt!

Eller vänta nu, det börjar ju likna Gamla skogen hemmavid -- vi vänder!
Detta håll blir bättre -- mycket friskare växtlighet här!
Oj vad man hittar grejer i skogen! Är detta en gammal svamp, en skivling? Eller vänta, jag fick upp ett spår!
Äntligen kan vi vila -- jag pallar inte mer!
Vilket håll var nu hemåt...?
Ditåt var det visst!
Å vad härligt! Snart hemma, men vi ska inte ropa hej förrän vi är över bäcken...
Så kul att vi hittade en gammal suspensoar!


Nej, dags att göra lite semesternytta tror jag...

Semesterdag 5

Jag vete tusan om inte semesterlugnet så smått har börjat infinna sig. Fortfarande stressande att inte få så mycket blir gjort och när man väl kommer igång går det inte i någon vidare hastighet...men man nöjer sig med det.

Nu när golvet är lagt så har jag flyttat min fysiska aktivitet till garaget där det är operation städning innan det ska dras in el där. Och det går väl sådär, för när allt ligger i en enda röra så blir det bara att man flyttar runt sakerna. Märkligt fenomen egentligen -- det hade gått fortare att slänga ut allt och tagit om det från början, men istället blir det bara en massa flyttande. Idag, till exempel, stötte jag på ett gammalt stämjärn som blivit förflyttad inte mindre än 7 nautiska mil bara det senaste dygnet. Stackar'n.

Nej, nu är det nog dags att sjunka ner i soffan och se en film. Igår blev det The Wrestler som man var tvungen att se efter allt positivt man hört och läst om den. Och den var väl ok, men långt ifrån så bra som alla andra verkar tycka den är. Betyg? Tja, 3 av 5 kanske. Bra, men väldigt överskattad. (Och så saknas det som är bra med wrestling: Hoa-Hoas kommentarer.)


Semesterdag 4

Så, nu var golvet lagt och kan strykas från listan. Tror banne mig att jag är värd att sätta mig och ta igen lite kultur; jag ligger nämligen flera nummer efter i läsningen av Kalle Anka & Co. Skandalöst är bara förnamnet. Det fullständiga namnet är Anka. Karl Magnus Anka.


Semesterdag 3

Egentligen är det livsfarligt och man vet om det, men ändå gör man det. Vadå? Jo, listar upp en massa so mman ska hinna med att göra när man är ledig. Dels tenderar listan att bli orimligt lång så man redan från början vet om att man aldrig kommer att hinna med ens hälften, och dels så tar sakerna minst dubbelt så lång tid än man tänkt, vilket resulterar i att (som den matematiskt begåvade redan räknat ut) man enbart hinner med 25% av det man skrivit ned på listan. Och sedan har man mage att känna sig stressad för att man inte hinner med allt fast att man vetat om det redan från början. Fruktansvärt korkat.

Nåväl, idag har jag lagt lite golv. Planerade att hinna allt -- hann (givetvis) bara med hälften. Imorgon hänger planeringen på vädret, så då slipper jag planera allt själv. Det enda jag säkert vet är att jag bara hinner med hälften.


Semesterdag 2

En stor fördel med semester är man som bakgrunds(o)ljud slipper ha vad som måste vara en av Sveriges sämsta radiokanaler ljudandes -- Mix Megapol Malmö. Musikutbudet är smalare än längden på min idrottsliga meritlista, det övriga materialet håller knappt mellanstadieradiokvalitet (been there!) och programledarna...nej, jag tror inte jag ska sparka in fler öppna dörrar. Eller jo, en dörr till kommer här, deras slogan: "Mix Megapol - Inte vanlig radio..." Nej, jag vet, det är så mycket sämre.

Turligt nog är jag relativt bra på att stänga öronen för sådant som jag inte vill höra så jag lider inte nämnvärt. Men samtidigt kan jag inte sluta förundras över att det verkligen finns folk som aktivt lyssnar på detta -- hur tänker de då?
Semesterdag 1

Så var då första semesterdagen slut, men ännu känner man sig fortfarande "jobbstressad" inombords. Lär väl ta minst en vecka innan man kan slappna av och känna att man är ledig, men det kommer väl...hoppas jag.

Möttes i morse av ett SMS på jobbtelefonen från en kund som löd: "Ha en ljuvlig semester Magnus! Tack för detta halvår!" Detta har banne mig glatt mig hela dagen -- sådan respons är guld värd när man känner att man håller på att jobba ihjäl sig.

Sångglädje

Idag bara jag kände för att skråla fram "Den blomstertid nu kommer" i valfri varierad tonart, för nu är den efterlängtade semestern här. Tar väl minst en vecka innan man varvat ner och fattat att man har semester och sen försvinner väl den sista veckan i vanlig semestern snart slut-ångest, men det blir åtminstone tre riktiga semesterveckor kvar.

RSS 2.0