Som sagt

Så undrar folk varför man är något skeptisk till Words stavningskontroll...


Kulturarbetare

Äntligen har jag fattat att man genom att läsa en bok kan insupa finkultur:


Nattens citat -- uppföljning

Efter att ha läst detta inlägg som är hämtat från "Tonårsparlören" så kan jag inte annat än ta mig för pannan (ser vi på bilden nedan är det snart synonymt med en handpåläggning på hjässan) eftersom de glömt det bästa tipset:

C) Lämnar du en Klonkare (tm) i barskåpet och den när den hälls upp inte ger något klonkljud ifrån sig -- då är det på allvar dags att gräva upp hunden från tips B).

Kalhygge

Ja, då var tiden kommen och det är väl bara att kapitulera. Efter dagens omgång av den underskattade tävlingsgrenen "hårförkortning på medhavd hjässa" kan jag inte förneka det längre. Mina hårsäckar har numera bosatt sig i ett ej så tättbefolkat område. I nästa års budget kan troligtvis schampokostnaden minskas drastiskt till förmån för bonvaxet.

Dags att byta ut schampot mot bonvax?
Ja hjässes!

Positivt är det dock att om det fortsätter i denna takt kommer jag inte hinna bli särdeles gråhårig.

Tiderna förändras

För inte alltför många år sedan (känns det som) så tillbringades ofta soliga vår- och försommarhelger med fiskespö i handen och en massa härlig mat och dryck i väskan. Numera tillbringar jag samma helger i en annan sits:

Skönt med ett yrke där man kan njuta av vädret...

Jag kan åtminstone trösta mig med att jag har ett yrke som tillåter utomhusarbete...eller så...

Identitetskris

Häromdan var jag och hämtade mitt nya körkort eftersom det gamla fallit för åldersstrecket. "Villkor: glasögon" stod det, om än i en något omkodad sifferform, och det var just efter detta synhjälpmedel jag letade när jag såg den suddiga bilden av mig själv. Men bilden skulle tydligen vara så. Eller så är det jag som är så. Suddig alltså -- jag kunde alltså inte ens vid fotograferingen skärpa mig. Så nu får man dras i ytterligare tio år med en identitetshandling som inte gör sin förebild rättvisa. Men fullt så illa som med mitt gamla körkort blir det nog inte -- där fick jag vid ett tillfälle visa min ännu äldre, av Posten utfärdade, legitimation för att bevisa att jag var jag (vem jag nu annars skulle kunna vara).

Tur man inte är björn, för då skulle man inte få sova något med dessa ID-handlingar...

RSS 2.0