Tack för informationen!

En av de bilar som för närvarande finns i vår ägo är en invandrare från det stora landet i väster. Det är inte så lätt att se det på honom för han har ett typiskt svenskt utseende så länge detaljerna inte granskas. Gör man det så upptäcker man dock en del grejer som faktiskt bekräftar en del av de fördomar som finns om invånarna i det stora landet i väster. För vad sägs om denna information som så fint finns på den högra dörrbackspegeln?

Man lär sig något nytt varje dag!


Fy fan för mysigt

Som alla av er säkert känner till, såtillvida ni inte är av släktet brunbjörn (Ursus arctos) och därmed nu ligger i ide, så är denna vinter en av de kallaste och snörikaste på länge -- åtminstone för oss här nere i den södra landsänden. "Härligt med en riktig vinter med snö och kyla" ropar en del. På allvar dessutom -- åtminstone verkar de mena vad de säger. Undertecknad har väldigt svårt att förstå detta och började därför leta argument till hur de kan tycka som de gör.

Efter idogt grävande kom jag dock bara fram till en enda sak -- mysigt. Just precis, mysigt. De tycker att vädret är mysigt och lyfter dessutom fram detta. Jösses säger jag.

Vintern och snön innebär ju kalabalik i trafiken, ökade samhällskostnader i form av bland annat snöröjning, fler olyckor på grund av halkan och därmed större belastning på sjukvården, större energiförbrukning till bland annat uppvärmning (och därmed större miljöpåverkan), minskad BNP på grund av att folk inte kan ta sig till sina arbeten med mera, med mera. Men allt detta uppvägs tydligen av att det är mysigt med vinter och snö. Nej, fy fan för mysigt!

Så, när nästa elräkning dimper ner här, som med tanke på vintervädret givetvis är saltad, så ska jag genast vidarefakturera denna till första bästa som dyker upp och säger att vädret är mysigt. Är nu denna mysighet värd så mycket så skall de banne mig få betala för den också!

Måhända mysigt -- men enbart på kortRSS 2.0