Semesterdag 20, den 30 juli 2016

Sommaren 2016 kommer att gå till historien som den sommar då husflugan fick se sig nedputtad till andra plats på listan över vanligaste flugor. För utan konkurrens kan vi nog redan nu utse "Pokémon Go" till sommarens fluga.

 

Insekten, förlåt spelaren, känns igen på att den med gamnacke springer omkring likt en berusad Ingemar Stenmark över gator och torg med blicken fäst på mobilskärmen. Ser ni individer göra detsamma utan mobil är de ett fall för Lag (1976:511) om omhändertagande av berusade personer m.m. (även om gränsen ibland är ytterst hårfin). Vän av ordning kan tycka att hjälmtvång snarast bör införas för dessa.

 

Alternativt kan man se svärmar av spelare slå läger på platser där de annars inte skulle befinna sig, exempelvis på hembygdsårdar, kyrkor eller varhelst det finns en staty. Det skulle kunna betecknas som mångkultur.

 

Även undertecknad har ägnat en del tid åt detta (man vill ju verka hipp och modern). Innan jag fattade att det var ett mobilspel testade jag att gå runt och kasta biljardbollar på diverse djur och småväxta personer, men stämningen blev då något märklig. Man lär av sina misstag.

 

 Några som snabbt anammade den nya trenden, troligen beroende på gamnacken, var ornitologerna, vars skrifter snabbt uppdaterades.


Snipp, snapp, snut, så var semesterdag 20 slut. Imorgon ska vi tala om något betydligt mer traditionellt.


Semesterdag 19, den 29 juli 2016

Med en förmåga likt en känd Fritiof att skjuta upp det mesta till morgondagen har jag som bekant samlat på mig en hel del böcker och tidningar som skall läsas under semestern. När nu mer än halva semestern passerat utan att något egentligen blivit gjort på denna front så fick det bli en dag där inte många knop gjordes.

 

Jag tog på mig min gubbakeps, kopplade på nostalgin, kände mig fruktansvärt gammal för min ålder...

 

 

 ...och avverkade en årgång "Riksettan". Ja, så gammal och mossig är jag. Och aningens nostalgisk.

 

Roligare än så blev det inte idag.

 

Snipp, snapp, snut, så var semesterdag 19 slut. Imorgon ska vi tala om något helt annat.


Semesterdag 18 den 28 juli 2016

Det händer sig att Semsterbloggen ger sig ut i det vilda och besöker ett scoutläger. I år har detta skett, och återigen kan det konstateras att...här finner man en del som man inte trodde om scouter.

 

 De dekaltrimmar in absurdum.

 

 De har karaoke en bit upp på land, trots att det nere vid sjön finns de som kanoterna.

 

 De försöker sälja tunn, tunn is (men visst, det är sommar och loppan härstammar säkert från Tunisien).

 

De skidar i att de stjäl bröd från Eric, vars bageri nu går back.

 

Snipp, snapp, snut, så var semesterdag 18 slut. Imorgon ska vi tala om något betydligt mer kulturellt.


Semesterdag 17, den 27 juli 2016

"Danmark, Danmark, är det dejligt land,
där Pedersen kör knallert och citerar H.C. And..."

 

Jodå, det verkar närmast bli en ful ovana, men för andra året i rad begav sig Semesterbloggen till utlandet och besökte Danmark. I år var den lite tuffare, inte minst flaneringsmässigt, och struntade i småstaden Helsingör och begav sig rakt in i getingboet...

 

 ...Köpenhamn. Köpenhamn kan sägas vara Danmarks svar på Ullared. Där är trångt, mycket folk och man begriper inte ett jota av vad de säger. Att trängas med folk är inte Semesterbloggens favoritsyssla.

 

 Vad inte många känner till är att Köpenhamn är en kurort.

 

 Där finns stelbenta män i lustiga hattar. John Steinbeck planerade förövrigt att skriva en bok i Köpenhamn med titeln "Möss(or) och människor".

 

 På bilden syns troligen en turk med hemlängtan, hemmahörandes i Ankare.

 

 Jämställdheten i staden har inte kommit så långt, ty det samlades mycket folk för att titta på en ung oskuld i bara mässingen...

 

 ...medan hennes maskulina motsvarighet inte alls var en lika stor publikmagnet, trots att mässing inte är magnetiskt!

 

 Ironin i att många asiatiska turister som stirrade på den nakna jungfrun sedan valde att av en asiat köpa en miniatyr av jungfrun i fråga (med största sannolikhet tillverkad i Asien) fann undertecknad lite roande. (Det tyska paret på bilden har absolut ingenting med fotografiet att göra.)

 

 "Ta av dina handskar....sade kungen till Ansgar." (Denna bild är enbart med som en koppling till inledningen, vilket alla Torsson-fans förstår. För övriga...beklagar att ni gick miste om den.)

 

 När man hittar detta litterära mästerverk från barndomen i originaltitel fäller man en nostalgisk tår...

 

...och fler nostalgitårar blev det när sen lunch intogs på detta ställe. Det är inte dumt att kunna betala maten med sitt...frikort...

 

 I detta hus hus bohr alltså Niels. En man med en enastående fysik.


Snipp, snapp, snut, så var semesterdag 17 slut. Imorgon ska vi tala om något betydligt mer vilosamt för en medelålders fötter.


Semesterdag 16, den 26 juli 2016

"Jag har prövat nästan allt som finns att välja på:
campa, hyra båtar, paddla, cykla eller gå
Jag har semestrat på dom allra konstigaste sätt
och äntligen jag funnit hur man ska semestra rätt..."

 

 ...man ska ha husvagn! Ett härligt inköp från GeKås. Man fick inte bara en husvagn, utan man fick även en bil på köpet! Bättre än Elgigantens cyklar på köpet!

 

 Fast bil och husvagn, inhandlade på GeKås...då ligger det nog inte bara en hund begraven utan även en katt på graven...

 

 Mycket riktigt -- det var inte bara förtältet som behövde monteras ihop. Det finns dock folk som säljer denna monteringstjänst, så kallade legoknektar. Om hunden bits? Jodå, det är ju en legobit.

 

 Men det löste sig -- det gällde att vara metodisk och ta det bit för bit...

 

 ...så kan det hela avslutas med lite mat -- hot dog.


Snipp, snapp, snut, så var semesterdag 16 slut. Imorgon ska vi tala om något betydligt mer internationellt...tror jag.

 


Semesterdag 15, den 25 juli 2016

Jag har aldrig varit särdeles praktiskt lagd, det finns det många som kan intyga. Det är därför lite märkligt att jag trots detta för många år sedan trodde att jag var en liten bilmekaniker. Ja, det gick så långt att jag inte bara tankade bilarna själv, utan jag även bytte olja, kamrem och bromsar. Det var nog mer mitt tålamod och min envishet som gjorde att jag lyckades få loss kärvande bromskolvar när termometern visade minus 10.

 

Men det var då och nu är nu, men så plötsligt känner man en liten dragning från dåtiden...

 

 

 ...och PANG! (Jag till vänster.)

 

 Just D, nu är det ju (h)juligen!

 

 
 
 Hmm, detta ok ser inte ok ut. Det kan bli ett tungt ok att bära.

 

 Det syntes en viss skillnad på nytt och gammalt när de lades kloss i kloss.

 

 Det andra oket var mer ok fast att även det var ett ok. Om än ett lite nyare, ett sk OKQ8.

 

 
 
 Men i detta satt kolven som den i Färjan-Håkan. "Brake it or leave it". Jag fick välja leave och invänta ett nytt ok (som då, med all rimlig logik inte borde heta ok utan bra).

 

Snipp, snapp, snut, så var semesterdag 15 slut. Imorgon ska vi tala om något betydligt renare.


Semesterdag 14, den 24 juli 2016

Denna dag, som inte bara är den dag då det är fem månader kvar till julafton vilket i sin tur är en dag då innebär att det vänt och vi går mot ljusare tider, är även dagen då jag varit på kalas. Min systersom behagar nämligen fylla år denna dag och nu äntligen ha fått spräcka nollan och bli ett år gammal. Nu är det dock som så att 2016 är ett skottår så även om han fyller ett år är han 366 dagar gammal och han bör därför ha fyllt ett år redan igår. Fast ändå idag. Som ju inte var i går. Ja, det är lite rörigt.

 

 

 Fölk i den åldern är lite märkliga. De pratar med märkliga läten och är mer intresserde av att få bort inslagspappret, må vara ett hundgöra,  än att intressera sig av vad som finns under detsamma. Dessutom är de inte rumsrena.

 

Men efter ett tag så fattar även de galoppen. Travligt värre.

 

 Det lite äldre klientelet flöt bara med och spelade någon form av paddel.


Snipp, snapp, snut, så var semesterdag 14 slut. Imorgon ska vi tala om något betydligt smutsigare.Och då kanske även semesterkänslan behagar infinna sig.

 


Semesterdag 13, den 23 juli 2016

Många sätter ett likhetstecken mellan semester och ligga på stranden. Så gör icke jag, och det av den enkla anledningen att jag inte besöker nakenbad. Dessutom tycker jag det bästa med solen är skuggan samt att jag inte tycker om att ha sand med mig flera dagar efter ett strandbesök. Att dessutom dela denna upplevelse med en massa fölk...nej tack. Det känns liksom inte intressand -- för mig har det någontans gått grus i maskineriet. Men vi är alla olika, förutom när vi är döda ty då är den ene den andre lik. 
 
Jag är dock inte sämre än att jag sisådär en gång per semester testar på strandlivet. Och idag var en sådan dag.
 
 
 
 
Kul att se att det finns fler som besitter samma fickparkeringskunskap som jag.
 
 
Fikakorg, bok och en strandstol modell undertecknad. Hmm, vi testar väl då.
 
 
 Den klassiska "ben mot havet på stranden-bilden" vilken för många på sociala medier är synonymt med sommar. Glyttigt. Leg märke till de redan brunbrända benen!
 
Nej, jag sitter nog hellre under ett träd likt en annan Ferdinand.
 
 
Snipp, snapp, snut, så var semesterdag 13 slut. Imorgon ska vi tala om något betydligt barnsligare.
 

Semesterdag 12, den 22 juli 2016

När semestern blir av en och annan anledning blir lite fragmenterad och inte tillåter några längre mer sammanhängande äventyr får man helt enkelt ta skeden i vacker mun och göra lite kortare turer istället.

 

 Dagens tripp blev inte mer spännande än till Sölvesborg. Delvis för att jag aldrig varit i ortens centrum i fråga, delvis för att de säkert har andra Pokémons än på hemmaplan och delvis för att magen ropade "jag vill äta stekt sill!" (eller sjuk socialdemokrat som jag kallar denna fisk). Och vem kan motstå något sådant?

 

 

 Om jag simmar dit blir jag en tecknad serie. (De läsare som inte är så kulturellt bevandrade ombeds googla "Sam & Silo".)

 

 Själv uppskattade jag att få återse kinatornet och minnas barndomens multikulturella blekingersor med den stående kommentaren: "Nu är vi i Kina och snart är vi i Norje!". En sorts humor jag inte alls bär med mig...inte alls...


Snipp, snapp, snut, så var semesterdag 12 slut. Imorgon ska vi kanske prata om något betydligt långsammare.


Semesterdag 11, den 21 juli 2016

En i många kretsar spridd semestersyssla är att fiska. Som bekant tillhör jag den kategorin även om jag främst ägnar mig åt denna syssla när jag inte har semester för att jag då kan känna det som om jag har lite semester fast att jag som sagt inte fiskar så mycket när jag väl har semester. Rörigt det där, men ni fattar. Dessutom kvalar jag nog in som en av landets mest ineffektiva fiskare då jag ofta fiskar utan "s".

 

I vilket fall, denna semesterdag(-kväll) blev det lite spöviftande. Och nej, givetvis blev det ingenting förutom f(r)isk luft.

 

 Denna plats verkar vara som klippt och skuren.
 
 Många tror att jag åker till Swansea och fiskar, men denna bild visar bara att fiske inte är balett som en plätt.


Johann Sebastian Bach hade sina fugor. Själv har jag utvecklat dem vidare till flugor.

 

 Det nappade dåligt trots att jag hade drag under galoscherna.

 

Så när stortjuven mörkret gjorde sitt inbrott gjorde vi vårt uppbrott och vände hemåt.

 

Snipp, snapp, snut, så var semesterdag 11 slut. Imorgon ska vi tala om något, åtminstone just nu, totalt obekant.

 


Semesterdag 10, den 20 juli 2016

En gammal fin och äkta svensk (och, visade det sig, dansk och norsk och tysk) tradition är att under en fin sommardag samla familj och grannar och bege sig ut på shoppingutflykt. Semesterbloggen vill givetvis inte vara sämre utan tar er därför med till...
 
 
 ...ett av de svenska kulturarven: GeKås i Ullared! Även känt som den stora friktionsvärmefabriken...
 
 
 ...ty där brukar alltid vara fullt med fölk. Men faktum är att det idag var relativt ödsligt, ja faktiskt så ödsligt att man kunde snubbla utan att trilla in i fem andra individer. Och hade de tagit inträde för alla som gick omkring och visade sina tatuerade överarmar så hade där bara varit hälften så många.
 
 
En rolig lek som jag blivit tipsad om av en släkting är kundvagnsbingo. Det går ut på att man kör iväg och gömmer en kundvagn och när denna efterlyses i kundradion får man bingo. Idag var det grön bricka som gällde, för samtliga efterlysta vagnar var gröna och hade nummer 3110, 3026 och 3132. Grattis, du har vunnit två skrikande ungjävlar att hämta i informationsdisken utanför kassorna!
 
 Givetvis kan man handla det mesta där, exempelvis brukar sjömän (och repgubbar) inhandla lite skyddsmaterial (inte alls långsökt...)...
 
...till sitt rep som heter duga.
 
 
"Jesus låg i stallets krubba, här får du en bandyklubba! Å så var det ingen bandybklubba!. Det var en..." Ja vad var det egentligen? Rätt svar belönas med min (och Allan Preussens!) uppskattning.
 
 
 
 Smidig produkt för den som vill ha stryk.
 
 
Här finns även produkter som kan hjälpa Riksbanken mot tvåprocentsmålet.
 
 
 Priserna på produkterna har självklart sjunkit.
 
 Under min vandring på Hästveda marknad undrade jag över färgen "garn". Nu vet jag.
 
Detta summerar dagen ganska bra. Imorgon har jag garanterat träningsverk. 
 
För alla som inte orkar traska runt som undertecknad kan meddelas att det finns ett Pokéstop som går att nå inifrån varuhuset...sägs det *host*.
 
 
Snipp, snapp, snut, så var semesterdag 10 slut. Imorgon ska vi tala om något betydligt mer friluftsaktigt.
 

Semesterdag 9, den 19 juli 2016

Semesterns första dag med sommarväder är här. Jag hade planerat att påbörja en årligt återkommande semestersyssla -- att städa garaget -- men hann inte mer än att öppna det första skåpet förrän jag ändrade mig. Varför inte istället slutföra gårdagens oavslutade gärning? Sagt och gjort, fram med skruvmejslar, tänger, kemikalier...
 
 

 ...och kraften från en gammal Peugeot. En gammal Peugeot är tydligen RC-bilarnas motsvarighet till en Swiss Army Knife. Eller som man i dagens feminsitiska samhälle säger: Swiss Army Wife.
 
 
 Jag körde så att det rök, men tyvärr ingick varken GPS eller bra väghållning i standardutrustningen.
 
 
 Nästa bil var dock mer miljövänlig då den hade en katt.
 
 
Snipp, snapp, snut, så var semesterdag 9 slut. Imorgon ska vi tala om något betydligt folkligare.
 

Semesterdag 8, den 18 juli 2016

Tanken var att jag idag skulle leka lite, så jag öppnade ett skåp i garaget och tog fram lite leksaker. Tyvärr var det dock så att åren som passerat sedan jag nyttjade dessa leksaker senast var fler än jag kom ihåg – troligen av den enkla anledning att jag börjar bli gammal och att tiden då går snabbare än man tycker den gör. Och tiden har som bekant en förmåga att vara elak mot saker i allmänhet och tekniska sådana i synnerhet så dessa leksaker var inte alls på humör att leka med mig. Det kan även bero på, även om jag har svårt att tro det, att de kanske inte var i toppform efter att de senast nyttjades…

 

 Detta är en del av vad jag hittade i skåpet. De drivs framåt av en fisk, den lite ovanliga metanolen.
 
 
  Istället blev jag bänknötare i Kubb. Mitt exceptionella betyg i gymnastik har nämligen medfört att jag inte ens platsar i kubblaget. Kubb är för övrigt det där spelet som oftast har fler regeltolkningar än vad det finns deltagare i de båda lagen. ”Man får bara kasta på kungen om det är nymåne”, ”Helikopterkast är bara tillåtna om Gert Fylking befinner sig inom 15 kilometer från spelplanen” och ”Den enda dryck som får intas under spelets gång är Kubba-Cola” är några regler som brukar tas upp till diskussion.
 
Snipp, snapp, snut, så var semesterdag 8 slut. Imorgon ska vi tala om något betydligt rörigare.

Semesterdag 7, den 17 juli 2016

Semestertider är litteraturtider. För min del innebär detta att jag då tror mig hinna läsa ikapp allt det där som jag under årets övriga 47 veckor samlat på mig för att jag någonstans fortfarande tror att jag någon gång i framtiden kommer att få så mycket tid över att jag hinner läsa i princip ett helt bibliotek och när våren infaller så inser jag att denna gång i framtiden givetvis blir den där långa semestern som hägrar någonstans i framtiden där man hinner med så himla mycket. Denna tid är alltså nu och högarna med tidningar och böcker har vuxit sig än högre än förra årets av den enkla anledningen att jag då inte hann läsa allt det där som jag samlat på mig. Vilket jag inte hann året dessförinnan heller. Eller året dessförinnan. Eller året innan det. Eller året…ja ni fattar va?

 

Så här står jag nu, med olästa textsamlingar av vitt skilda slag, den ena mindre tung än den andra. Att sedan vädret inte tillåter några sejourer i Hängmattan försvårar dock det hela.

 

En nyhet för detta år är att jag av nostalgiska (ni menar väl inte att jag skulle vara nostalgisk?) skäl laddat upp med några gamla klassiker. Och ungdomar -- i min barndom var det betydligt enklare för en besltsångestdrabbad individ som jag att välja böcker, för då var böcker för flickor röda medan de för pojkar var gröna…

 

 

 …och bland de gröna hittar man TVILLINGDETEKTIVERNA. Sid Roland Rommeruds och Ivar Ahlstedts hjältar vid namn Klas och Göran som varje sommarlov dras in i något mysterium tillsammans med sin kusin Hubert. Det största mysteriet i mina ögon är att de inte åldras en dag mellan sommarloven.

 

 De fantasifulla titlarna utlovar en gastkramande spänning inom vitt skilda områden, men någonstans anar jag att mysterierna kanske inte åldrats så väl på alla dessa år. Eller är det jag som inte åldrats så väl. Det får de kommande veckorna utvisa.

 

 Även annan tung litteratur skall inspisas. Som denna, av Kalle Lind. Jag gillar Kalle Lind. Jag kan till och med se vissa likheter mellan oss. Hade jag inte blivit jag och hade Kalle Lind inte blivit hade jag blivit Kalle Lind. Tänker jag ibland. Men nu blev det som det blev och jag blev inte Kalle Lind så då kan vi sluta fundera på det.
                             
 

Snipp, snapp, snut, så var semesterdag 7 slut. Imorgon ska vi nog prata om något betydligt barnsligare.


Semesterdag 6, den 16 juli 2016

”Släkten är värst” sägs det. Jag har en väldigt liten släkt, så utifrån det har jag det inte så illa. Åtminstone inte statistiskt sett. Och inte utifrån verkligheten heller, vilket jag idag fick bekräftat vid en trevlig träff med stora (procentuellt sett alltså) delar av den. Jag menar, folk som inte kastar tomater på en efter skämt som ”Varför har du öronproppar i duschen? För att jag använder volymschampo” finns det trots allt hopp för.

 

 En del av födointaget producerade undertecknad. Jag är ingen bra födointagsproducent, för hur jag än lagade maten så var den fortfarande paj.

 

 

 Det trodde ni inte va? Att jag är släkt med Michael Jackson alltså.

 

 Här ser ni hela den samlade släkten. Är bilden mörk? Jo, men det är ju släkt.
 
Snipp, snapp, snut, så var semesterdag 6 slut. Imorgon ska vi prata om något lite mer kulturellt (vågar jag denna gång nästan lova).
 

Semesterdag 5, den 15 juli 2016

Det händer sig med jämna mellanrum att jag får för mig att tvätta bilen. Med jämna mellanrum menas sisådär en gång per år, ty för mig är en bil i första hand ett transportmedel och i sista hand ett verktyg att åka omkring att kasta solkatter och blända folk med. Det är alltså mycket att trafiksäkerhetstänk som gör att jämna mellanrum är en gång om året.

 

Att dessa mellanrum är så pass långa gör att jag glömmer hur förbenat tråkigt det är – mitt minne har nämligen en tendens att enbart fungera i 364 dagar innan ett svart hål uppenbarar sig. Därför var det med en härlig entusiasm jag påbörjade uppdraget bara för att fem minuter senare ångra hela projektet och fundera ”är jag inte färdig snart?”.

 

 

 

Och det var jag! Här drar vi inte ut på lidandet utan hoppar direkt till efter Wax Off. Tysken blänker. Jag pustar ut. Och tänker att ibland händer faktiskt inte något mer intressant på en semesterdag.

 

Snipp, snapp, snut, så var Semesterdag 5 slut. Imorgon ska vi tala om något helt annat. 


Semesterdag 4, den 14 juli 2016

Det finns få oljud som är så härliga och njutbara som ljudet av en motorgräsklippare under en sommardag. Dessutom får doften av nyklippt gräs en att känna att det är…sommar.

 

Så för att dra mitt strå(!) till stacken så tänkte jag att en liten gräsklippningssejour kanske vore något? Inte minst nu när det finns en åkgräsklippare i ägorna (mitt intresse för fysisk aktivitet är som bekant en trappa ner på Maslows behovstrappa) så kändes det som ett enkelt beslut. Så, sagt och gjort.

 

 Nu var det dags att beSTIGA gräsklipparen. Så se upp alla! Dags att STIGA åt sidan!

 

 

 Som den försiktighetsgeneral jag är iklädde jag mig givetvis för uppdraget riktig skyddsutrustning. Och hör sen! Va? VA? VA!!?

 

 

 Ratt som det var körde jag ratt mot Hängmattan©…

 

 …men då jag tidigare blivit behandlad för kraftiga rattutslag kunde jag mjukt ratta upp farkosten.  

 

 Efter att ha torkat svetten ur pannan övergick jag till en annan syssla – att trimma bilen.

 

 Snipp, snapp, snut, så var semesterdag 4 slut. Imorgon ska vi prata om något betydligt mer…mer… kanske kulturellt.


Semesterdag 3, den 13 juli 2016

En klassisk semestersysselsättning är att besöka någon marknad. Ni vet ett sådant ställe där man trängs med en hel hoper av fölk av de mest skilda slag för att var tjugofemte meter beskåda i princip samma utbud av kläder, plånböcker i ÄKTA kalvskinn, godisremmar, leksaker, väskor, mobilabonnemang och diverse ätbara artiklar (vet någon vad alla försäljare av langos gör under icke marknadssäsong?). Tror man på reinkarnation är jag övertygad om att den med sämst karma nu har återfötts som handelsresande i bigarråer.

 

Som den trogne semesterbloggläsaren känner till är jag inte sämre än någon annan här utan brukar, iklädd min numera välkända rosa marknadskeps, bevittna en sådan tillställning per år. Så var fallet även i år och likt tidigare år föll lotten på Hästveda marknad. Och precis som väntat var det samma försäljare som stod på samma plats även i år.

 

 Iklädd den klassiska marknadsutstyrseln var det bara att bege sig iväg. (Den begynnande dubbelhakan på undertecknad har absolut ingenting med bilden att göra.)

 

 

 Vi hade tur med vädret för det var inte regnet som stod som spön i backen.

 

 

 ”Ursäkta, men är ni säkra på att marknaden var ditåt?”

 

 

 Ta den blåa – den andra skär sig mot kepsen…”

 

 

 En del försäljare var verkligen bestämda och visade var skåpet skulle stå.

 

 

 ”Näää, jag kan ta firmabilen...”

 

 

 

 En som inte är så bevandrad i textilbranschen undrar lite försynt vilken färg som garn har?

 

 

 ”Gaslarm! Adam Bertil!”

 

 

 Hur dagen slutade? Jo, jag fick korgen. Och i brist på annat köpte jag en sydväst. Frågor på det?

 

 

Snipp, snapp, snut, så var semesterdag 3 slut. Imorgon ska vi tala om något betydligt grönare.  


Semesterdag 2, den 12 juli 2016

Med ett väder med nästan större beslutsångest än undertecknad fanns det inte mycket mer att göra än att bege sig in till någon form av civilisation och eventuellt göra av med lite pengar. Vi hade faktiskt ursprungligen ett ärende, ty någonting skulle hämtas och detta någonting skulle vara klart att hämta efter den 30 juni men vid en korrekturläsning av utlämningskvittot så visade det sig att juni inte alls är den sjunde månaden och att avhämtning därför först kan ske efter den 30 juli.

 

Men då var vi redan på väg och därför tvingas ni ta del av några totalt osammanhängande bilder från en semesterdag som egentligen inte innehöll så mycket alls. Men det är ju semester det också.

 

 Man kan inte annat än tycka synd om en skylt som så snart det regnar får ont i benet.

 

 Kannibalen i mig fick sitt när lunchen bestod av Lilis syster.

 

 Denna bild hade varit roligare om det var ett ID-kort…

Vet ni förresten vilken som är den mest allvarliga fisken? Seriösen.

 

Snipp, snapp, snut så var semesterdag 2 slut. Imorgon ska vi prata om något betydligt folkligare.


Semesterdag 1, den 11 juli 2016

Så var den då här, den första semesterdagen. Jag vaknade upp mer sinnesförvirrad än vanligt, ty min första tanke var att ”den här semestern kanske man skulle ta tag i sitt liv och börja röra på sig?” Genast kom jag då att tänka på min gamle mentor och hälsocoach, Med. och Fil. Doktor Henrik Bergs, bevingade och framför allt sanna ord…

 

 

…så det blir nog inget med det. Har Henrik sagt det är det sant. Inte minst med tanke på att allting var bättre förr och det var just förr han sade det så måste det stämma. 

 

Stärkt av min övertygelse var det dags att göra sig av med resultatet av gårdagens arbete. Pengarna måste in så likt en inverterad Gustav Svensson begav jag mig iväg på en liten runda för att dels se vad som hänt i grannskapet och dels hitta en postlåda att fylla.

 

 

 Dagens papperslösa samhälle producerar trots allt en hel del papper…och jag har vänt dem alla. Namnet till trots skymmer fönsterkuvert sikten så jag fick jag ha dem på taket.

 

 

 I de trakter jag bor definierar man inte sjö på samma vis som på andra ställen.

 

 

 ”Vi får nya grannar!” ropade någon häromsistens. Och…ja, det stämde. Bara att tacka och bocka.

 

 

 En annan sak… Det har talats en del om Bolagsupplysningens bluffakturor på sistone, men är det bara jag som tycker det är märkligt att så många fått deras brev trots att de saknar uppgift om utdelningsadress?

 

Snipp, snapp, snut, så var semesterdag 1 slut. Imorgon ska vi prata om något betydligt mer spännande.

 

 

 


Semesterbloggen 2016

Ungdomar! Jag förstår att väntan varit outhärdlig, men nu är tiden kommen! Nej, jag pratar inte om att motboken skall återinföras eller att den 8 oktober ska bli allmän helgdag för att fira födelsen av Ann-Lisa Öst.  Nej jag pratar givetvis om att vi har nått veckonummer 28 och att det därmed är dags för den åttonde upplagan av Semesterbloggen. Det trodde ni inte den där regniga julidagen 2009 när ni betraktade mina olika semesterbestyr för första gången?

 

Nå, är det några nyheter i år? Nej. Planeras det några spektakulära förändringar? Nej. Kommer ämnesvalen att skilja sig från tidigare år? Nej. Förändras jag inte alls? Nej. Allt kommer alltså att vara precis som förr men ytterligare ett år senare? Ja, så är det. Och kommer att vara de kommande fem veckorna. Det är ju det som är Semesterbloggens själ! Det enda nya skulle vara att min semester i år är fullt ut anpassad till Semesterbloggens vecka 28 – 32. Det var tuffa förhandlingar, men det gick. Så nu kör vi!

 

 …och därmed förklarar jag Semesterbloggen 2016 för invigd *trumpeter och fanfarer*…

 

 
 

Men vänta! Allt är inte som förr – hängmattan är ny! ”Men det var den redan förra året!” invänder den minnesgode bloggläsaren. Ja, men den hängmattan är utbytt på grund av för många sekundmeter…

 

RSS 2.0