Julledighet dag 1, 22/12-2009

Som kanske några av er har märkt har aktiviteten här varit något...begränsad på sistone. Men nu tänkte jag på allmän begäran (nåja...) återuppliva en gammal succé från i somras, nämligen semesterdagsbloggandet. Får se om det håller hela vägen in i kaklet...  Julledigheten är planerad att vara fram till och med den 6 januari, men skulle abstinensen bli för stor så har jag en del jobb med mig hem. Får se hur det blir med det.

Nåväl, vintern har tagit vårt land i sitt grepp och många jublar över snön och att det synes bli en vit jul. Dock icke undertecknad, ty snö måste vara något av det dummaste som finns. Hur jag än funderar så har jag svårt att komma på något positivt med det hela. Snö innebär ju bara elände i trafiken (man kan inte köra halvsovande), längre restider (tre gånger så lång tid för att ta sig hem), floder av smältvatten och därmed hala golv långt in i affärerna (bolaget i måndags var som en inspelning av Bambi och det innan någon greppat en flaska) et.c., et.c. Nej, snö är fint och mysigt på behörigt avstånd (kort fungerar fint), men så snart man skall gå i minsta fysiska närkontakt med den är det bara mög. Har ni något positivt att säga om snön så är jag idel öra.

Det finns dock åtminstone en varelse som inte verkar ha något emot snön, men om det beror på bristande intelligens eller ej låter jag vara osagt:


Det var ju riktigt skoj det här husse!Hade det varit 30 grader varmare skulle vi till och med kunnat sitta här och vila en stund... Då hade vi även haft utsikt över sjön, men nu ser man inte vattnet för all is.Men vänta nu, vad har vi där borta!?


Hmm, människor som går på vattnet -- är det månne Jesus!? Tveksamt, han är ju inte född än.


Och här har vi en skock med änder som villigt ville komma och hälsa...


...tills de upptäckte den ytterst farliga hunden som var med. Verkligen intelligenta djur.


Oj så många badankor det blev!


Sjön syntes som sagt inte för all is...


...men inte riktigt hela helve...ööhh...Vinslöv...hade frusit till is...


Nej, jag ger mig! Snön är inte skoj! Inte en runda till!


Auf wiederhören!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0