Melodifestivalen

Jag vet inte om det är ett tecken på att jag samlat på mig fler eller färre vuxenpoäng, men i vilket fall tänkte jag skriva några rader om något som alla synes ha en åsikt om: Melodifestivalen. Festivalen i sig innehåller väldigt sällan någon musik som jag skulle lyssna på i normala fall, men som en kul grej kan hela spektaklet fungera som just...en kul grej.

Så här efter tre deltävlingar kan jag konstatera att kvällens deltävling i Leksand var den klart sämsta denna omgång -- ja kanske till och med den sämsta deltävlingen någonsin. Om någon rättvisa funnits skulle kvällen deltävling mycket väl kunnat vara en placeringsmatch om platserna 25 till 32. Hur går egentligen tankarna hos de som sätter samman de olika deltävlingarna? Och hur låter egentligen de över 3000 bidrag som inte kom med i tävlingen? Det är inte utan att man ryser bara vid tanken.

Vidare bara måste jag skriva några rader om Petra Mede. Jag kan inte riktigt bestämma mig för vad som är det sämsta, Mede eller manuset. Men de få gånger som det infinner sig något i manus som egentligen är ganska roligt så förstörs det av att Mede får det att låta så förbaskat inrepeterat och utan den minsta spontanitet att man riktigt känner hur skämtet gör en taskig landning om än på korrekt bana. Det ska dock sägas att hon faktiskt blivit bättre för varje deltävling -- mycket av mellanstadieredovisandet där det stirrades i och läses innantill från manuslappar hela tiden är borta, men det är en bit kvar till att få godkänt. Hon bevisar åtminstone att alla som vill faktisk kan få "jobba inom media"...

Röstningssystemet är en annan beståndsdel som fått mycket kritik denna säsong och det klagas på att fortfarande efter tre deltävlingar så är det omöjligt att förstå. Här måste jag dock säga att om man följer spektaklet och fortfarande inte förstår hur röstningen går till så finns det fortfarande en möjlighet att man besitter alla nödvändiga komponenter, men det är högst tveksamt att de är korrekt ihopsatta. Så himla svåra är de faktiskt inte att förstå. Att de sedan är totalt fåraktigt upplagda och totalt motarbetar sitt eget syfte (de förstärker inte spänningsmomentet utan gör det bara segt och utdraget) är en annan femma.


Såja, nu återgår jag till dagens artist -- Tori Amos (som med tanke på det förbenade vädret döpts om till Tore Snömos).

Kommentarer
Postat av: - H*

- fuck melodifestivalen !

2009-02-22 @ 01:01:01
URL: http://merei.blogg.se/
Postat av: Helle

Hahaha! Kommentaren från H* fick jag också i min blogg. Hon verkar vara en väldigt rolig person... ;)

2009-02-22 @ 10:17:58
URL: http://helle.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0