Vinter

Så har då vintern återigen gjort ett försök att inta även denna del av landet. Och återigen hörs en del spridda positiva uttalanden om hur skönt det är med detta väder; ett uttalande som för mig är totalt obegripligt. Låt oss se på vad vintern bland annat består av:

  • Kyla. Vem gillar att frysa? "Men det är så fin luft och så friskt när solen skiner." Visst, men det kan det vara utan att det är minusgrader modell tvåsiffrigt.

  • Snö. Vem gillar en vit massa som bara följer med in och gör det blött överallt? Vem gillar en vit massa som gör det svårare att ta sig fram?

  • Halka. Vem gillar att tvingas göra bilresor med livet som insats och som dessutom tar dubbelt så lång tid?

  • Mörker. Vem gillar att det är mörkt långt mer än hälften av dygnets timmar? "Men snön lyser ju upp!" säger den märkliga vinteroptimisten. Jovisst, men var det någon som gillade snön i första läget? Ont skall med ont fördrivas, eller vad är det frågan om?

  • Uppvärmningskostnad. Vem gillar att betala en massa bara för att hålla värmen inomhus? Om nu kylan vore så härlig skulle man ju kunna ha kallt inomhus också, men icke, där går på något vis gränsen även för vinterälskarna.

Inte mycket positivt med vintern alltså, så jag tror banne mig att jag fortsätter att ha bilen på tomgång extra länge bara för att skynda på växthuseffekten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0