Semesterdag 35, den 15 augusti

Den sista semesterdagen och det är givetvis upplagt för den obligatoriska semesterslutsångesten. I år inbillar jag mig dock att den inte riktigt är lika illa som tidigare år. Måhända beror det på att jag dragit ut den till vara under flera dagar – frågan är om jag i år inte har haft en form semesterslutsångest hela den senaste veckan. På gott och ont. Eller så beror den något mindre ångesten på att jag har beslutat mig på vissa punkter börja ett nytt liv efter semestern – vilket dock planeras ske efter såväl varje sommar som nyår…

 

Som brukligt är förundras man över hur fort semestern går – de första dagarna är underbart långsamma och man njuter av varenda minut känns det som. Ja, hela den första veckan höll en bra hastighet medan de fyra därpå följande veckorna tillsammans försvann lika snabbt som den första gjorde på egen hand. Märkligt. Det som gjordes i början av semestern känns både som en evighet sedan och som om något man gjorde häromdan.

 

Nu när man ser tillbaka på det så har faktiskt en hel del hunnits med. Samtidigt har en hel del inte hunnits med – man lär sig tydligen aldrig att man inte kan hinna med allt trots att fem veckors semester känns som en evighet när man har den framför sig. Det viktiga är väl att fokusera på det som man faktiskt hunnit med och inte gräma sig över det som inte hunnits med.

 

Av det som ”hunnits” med så kanske det bästa är att jag nu på allvar börjar tro att jag funnit var jag ska kunna börja ta tag i och sedermera förhoppningsvis lösa något som hängt med, eller kanske snarare över, mig hur länge som helst. Något jag nu i efterhand ser att jag redan för flera år sedan var ytterst nära att finna början på men tyvärr missade. Jag får väl se hur det går.

 

Säden är skördad, halmen är pressad och balarna är på väg in - då bankar väl hösten på porten?

 

Men ännu finns det lite sommarkänsla kvar i de allt tidigare kvällarna.

 

PS. Rykten gör gällande att mitt bloggande inte tar slut bara för att semestern gör det. DS.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0