Födelsedag

Idag är det den 23 januari och det är farsans födelsedag. Han fyller 58 år. Ingen anmärkningsvärd ålder i sig, om det inte vore för att han själv har missat sina tio senaste födelsedagar. Han tackade för sig vid 48 års ålder och det är inte utan att det känns lite underligt att han numera enbart är drygt 15 år äldre än jag.

En dag som denna förundras jag också över hur fort tiden springer iväg. Det är snart tio år sedan han dog och jag minns fortfarande i detta nu många detaljer från år 2000. Perioden därifrån till nu kan i många avseende kännas suddig, men just detaljer från år 2000 finns kvar och händelserna då känns inte alls så avlägsna som de kanske borde. Jag sneglar bort på en bild av honom och han känns inte mer frånvarande än ett telefonsamtal bort.

År 2000 var på många sätt ett riktigt helvetesår på "bortgångssidan" (farsan, farfar med flera) men där vissa klara ljusglimtar nog räddade mig från att helt gå under, även om jag ännu till dags dato har en bra bit kvar innan jag är helt tillbaka. Och det ska inte heller förnekas att jag nu exakt tio år efteråt blev aningen rädd att 2010 skulle komma att bli upprepelsens år efter att farmor åkt in på UMAS. Nu verkar det lyckligtvis inte vara så allvarligt så 2010 har möjligheter att bli det bästa året hittills under 2000-talet -- många andra händelser under 2010 pekar åtminstone ditåt.

Nåväl, åter till dagens födelsedag. Den firade på sedvanligt vis på en minneslund nära mig. Denna gång hade jag för första gången sällskap av Bilbo (som med sitt ryckiga gångsätt på de glashala gatorna och trottoarerna tvingade mig att leka balanskostnär -- Hässleholms kommun sparar sannerligen på sandningen så den notan lär inte vara saltad (höhö)).

Minneslunden var i princip helt täckt av snö -- det enda som syntes tydligt var ljusträdet.

 

Efter mycket bråkande med vind och tändstickor blev det slutligen fyr på ljuset, och vad jag vet brinner det fortfarande i detta nu.

 

Bakom det repiga glaset finns en klart brinnande låga. Förhoppningsvis är jag inte långt borta från att komma igenom reporna och nå dit.


Kommentarer
Postat av: Helle

Konstigt; jag skrev just i min blogg om 1990-2000-2010 åren. Fast mitt 2010 ser just nu inte så ljust ut. Hoppas det bättrar sig. Farmor var pigg igår iaf :) KRAM!

2010-01-24 @ 10:18:21
URL: http://helle.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0