Julledighet dag 16, 6/1-2010

Suck, så var denna ledighet slut, och som brukligt är drabbas man då av den klassiska efter ledighets-depressionen (vilket bland annat visar sig i att jag dricker te och förundras över att tiden går så fort --  redan två veckor sedan det var julafton...). Som vanligt har man trott sig hinna och ha lust att göra en massa som man inte gjort... Man får glädjas åt de positiva rapporterna från köket som säger att diskmaskinen bättrade sig eftre min översyn.

Nåväl, i morgon är det på det igen och efter några timmar så är man som vanligt tillbaka i de gamla rutinerna...precis som det brukar vara. Och då hinner man med allt det som man skulle gjort när man varit ledig...konstigt nog. Att man aldrig lär sig att vara ledig på riktigt.

Hursomhelst, i mitt lilla småpysslande under dagen fann jag följande lilla sammanfattning över hösten 2009...eller vad man nu ska kalla det:

20 september: Fortfarande sommarlikt -- det var sista gången 2009 som jag slöade i hängmattan...


3 oktober: Hösten börjar så smått visa sig...

 

10 oktober: Ytterligare något litet framsteg för hösten -- årets sista dag som sjörundan med hunden utfördes iklädd t-shirt...

 

25 oktober: Riktig höst nu. Fuktigt...


31 oktober: Fin höstdag som nästan blev vinterlikt kall på kvällen -- ljusen på kyrkogården nästan frös till is.


8 november: Såja, en bild som skulle kunna vara hämtad från vilken skånsk dag som helst någon gång mellan november och februari (så länge inte snöh-et kommer på besök).


14 november: Sade någon november?


29 november: Som sagt...


19 december: Och sedan för att göra det ännu värre så behagade det att komma snö redan innan jul...


25 december: ...men det såg sedan hoppfullt ut att den skulle försvinna igen, men det vet vi ju nu hur det gick med det...

 

Nej, nu ska vi inte gräva ner oss i någon negativism här för nu har det faktiskt vänt och vi går mot en ljusare vår -- dygnets ljusa del är redan 17 minuter längre nu än före jul. Nu längtar vi bara efter att åter kunna inta nedanstående position:

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0