Det skulle man vilja se in i den hjärnan...

Allan Preussen, en av mina stora idoler, uttryckte just denna fras efter att Farbror Freij gjort ett av sina framträdanden. Och jag har idag mer än en gång uttryckt samma önskan inom mig -- det skulle jag vilja se in i den hjärnan (om den finns alltså). Eller, hur tänkte de nu eller gjorde de ens det?

Efter dagens jobbstrapatser, som även dem gav upphov till ovan nedskrivna funderingar men det är något jag ska bespara er och ta med mina lugnande tabletter, så begav jag mig till scoustugan. Jag är numera inte aktiv eller engagerad i denna rörelse, men jag har sedan min tid som kassör (som för övrigt precis är avslutad eller knappt ens det) en del oavklarade uppgifter kvar som skall färdigställas. I vilket fall, när jag kom dit för att hämta några papper och kopiera desamma så märkte jag något besynnerligt -- där kopieringsmaskinen tidigare stått fanns numera en kartong med hamburgerbröd.

Det hade alltså, kom jag efter en stunds eftertanke på, återigen varit inbrott i scoustugan. Efter en stunds efterforskningar på rikskriminalnivå kom jag även fram till hur brottet begåtts...och vad de stulit. Stöldgodset visade sig bestå av, hör och häpna, en styck kopieringsmaskin och uppskattningsvis 75 stycken 90 grams hamburgare. Enabrt köttdelen av hamburgarna alltså, ty bröden låg kvar där kopieringsmaskinen tidigare stått.

Vad sägs om den kombinationen, kopieringsmaskin och hamburgare? Visst skulle man vilja se in i den inbrottstjuvshjärnan...?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0