En antik arbetsvecka

Så var då den första arbetveckan efter semestern avklarad och det återstår nu enbart 221 arbetsdagar tills nästa semester. Kom inte och säg att det inte går undan!

Som den obotliga optimist jag är (nu hör jag många sucka ett högt "nåja...") så måste jag bara påpeka den glädje jag känner över att jag nu sparat in en hel veckas semester. "Sparat", kanske någon utbrister, men så är det ju. Eftersom jag arbetat denna vecka och den nu är slut så har jag ju kvar de semesterdagar som jag nödgats ta ut om jag skulle varit ledig den nyss passerade veckan. Och eftersom den nu är slut så har jag ju kvar de semesterdagar som jag då skolat tagit ut om jag varit ledig, men då jag inte varit det så har jag de dagarna kvar att begagna vid ett senare tillfälle. Bara en sådan sak.

Nåväl, för att återgå till dagen idag så har jag idag funderat på skillnaden mellan andrasortering och antikt. Det jag kom fram till var att den enda reella skillnaden mellan andrasortering och antikt är att för det antika är felen bestämda på förhand.

Som exempel, ta ett vanligt dricksglas i vilket det finns några, kan tyckas, slumpmässigt placerade luftbubblor. Påstår man att dessa bubblor var avsiktliga så blir priset genast multum högre än om någon säger att de uppstått på grund av ren och skär inkompetens. Visst är det märkligt att någon i efterhand påstådd avsikt kan påverka priset på detta vis?

Lärdomen blir i vilket fall att man av ekonomiska skäl bör hävda avsikt framför slump.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0