Semesterdag 33, den 12 augusti 2011

Det är idag den sista riktiga semesterdagen, och för att avsluta den riktiga semestern lite vördnadsfullt så fick jag i förmiddags en liten märklig idé. Samma idé fick jag i fjol men då blev det inte av, men i förmiddags så slog det mig att det är bättre att ta tag i det nu. Nästa år kanske det är försent.

Det har ju varit en del nostalgi i årets semesterblogg, så varför inte fortsätta med det? Det har även inkommit synpunkter på att det har saknats ett klassiskt gå ut med hunden-inlägg denna semester. Varför då inte göra det rejält? Istället för att gå ut med hunden så slänger vi in honom i bilen och tar en liten nostalgirunda i Småland.

Sagt och gjort! Efter dagens fyrtiosju mil (jo, det blev så många) så avlämnas följande rapport:

Första anhalt blev givetvis en rastplats - Laganrasten - för övrigt samma rastplats som när vi åkte på semester. Hämta nu ditt kaffe husse så vaktar jag bordet sålänge!


Det rådde ful kalabalik i hagen bredvid...


...men när vi gick förbi stod kossorna på rad...


Hahahaha, så dumma de är!


Första riktiga anhalt blev Eksjöhovgård utanför Sävsjö.


Fint läge och något för den händige, som mäklaren hade sagt.


Denna bild är obegriplig om man inte vet om att det här för drygt 21 år stod ett 21 år yngre syskonpar här, varav undertecknad utgjorde halva. Om önskemål finns kan den bilden troligtvis letas fram som referens.


Nu tycker jag bestämt att det vankas fika!


Mycket riktigt - fika! Den uppmärksamme läsaren observerar picknickkorgen som ger mig en extra Ernst-poäng. Den extra uppmärksamme läsaren observerar mackans berg av ishavssallad, vilket ger en extra jag känner Magnus-poäng.


Nästa anhalt blev givetvis Bodafors i vars närhet det tillbringats en del semestrar under förra seklet. Det slog mig nu femton år efter mitt senaste besök att det kändes som om i princip tiden stått stilla här och att det enda som påverkat orten var mortaliteten. En titt på befolkningsutvecklingen gav mig faktiskt rätt på den punkten.


Banken var givetvis nedlagd...


...men Rostedts Livs fanns kvar! Det såg ut precis som jag mindes det, med manuell chark och allt.


Med chipspåsar, läsk och grisöron i bagaget begav vi oss ut i skogen där det glädjande nog var enkelt att göra en klassisk Magnus-parkering...


...det vill säga långt från någon annan bil. Det finns stora fördelar med landsbygden!


Vi begav oss direkt ner mot Hagasjön - sjön som måste ha Sveriges dummaste fiskar...


...ty de hugger till och med på Granquists hemmagjorda wobblers, vilka känns igen på att de har ögonen något felplacerade... De av er som undrar var den alldeles för okända RMS-sången komponerades så var det också här. Jag drar mig även till minnes en episod som innefattar snabb rodd mot land på grund av måndags-/torsdagsgöra...men inga detaljer. Å dessa fiskehistorier...


Ett spinnkast från Hagasjön finner vi Uppsjön och i denna sjö finner vi denna skonare som jag använde mig av under några av de första besöken här. J380 är modellbeteckningen för den intresserade. Lillasyster J310 har även den begagnats men då i den sjö vi nyss lämnat. Jag förstår att detta är information som är av stort allmänintresse.


Även denna gamla träskonare fanns här vid mitt förra besök för femton år sedan.


För femton år sedan var denna brygga i princip ny och användes av undertecknad (iklädd shorts och gummistövlar). Tidens tand har sannerligen inte varit nådig, men bryggan ser ändå ok ut.


Den skarpögde läsaren ser troligtvis det som blänker borta vid vassen. Det är mitt Utö (35 gram, men det är överkurs att se) som jag satte där i mitten av 90-talet.


Husse, titta när jag härmar en kines! Visst liknar jag en pekingese?


Nu är jag trött på dina gamla fiskeanekdoter - jag är väl ingen katt heller! Nu kör vi hem!


Och det gjorde vi. Då passerade vi Prinsfors gamla lanthandel som fortfarande inte hade öppnat. Ni kanske inte ser att det är den på bilden? Men det är faktiskt inte så enkelt att köra bil på slingriga smävägar i Småland och ta kort...samtidigt!


Ett klassiskt vägskäl! Observera att bilderna blir bättre när man slipper köra samtidigt.


Sista stopp blev på rastplats Boskvarnasjön varifrån vi körde hemåt utan stopp. Visst luktar bilden en aning svensk sommar?


Slutligen...det här med vajerräcke på flygrakor... Det skulle de tänkt på i Stockholm 1993.

Den trogna bloggläsaren med gott minne har nu kommit fram till att vi slagit nytt rekord i antal bilder per dag!
Det var allt för idag. En dag jag, trots en bensionnota på 47 mil, absolut inte ångrar. Nu återstår enbart några semesterångestdagar här...

Kommentarer
Postat av: M.Granquist

Hahaha, ja det har blivit lite fiskehistorier från Hagasjön och Uppsjön.

Tycker även den snabbtrollande tysken och gubben som fått sin feta gädda på ett 5:- drag som han köpt på ....var fan var det nu?? förtjänar ett omnämnande. :-)

2011-08-13 @ 11:28:40
Postat av: Magnus Persson

Haha, tysken ja! Världens snabbaste trollare.Draget var inhandlat på Douglas Sport i Nässjö. :-) "Här köper man dyra wobbler och så nappar de på femkronorsdrag från Douglas!" Haha, man blir nästan tårögd.

2011-08-13 @ 12:49:11
URL: http://knegus.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0