Semesterbloggsbonus, den 23 augusti

Så, dags att avsluta denna lilla sensommarsemesterroadtrip på tre dagar. Vad säger ni, vi kör väl lite trevliga turistbilder?


Första anhalt blev Vadstena. En konsekvens av att åka iväg efter högsäsong är att man bortsett från spridda tyska glosor är så gott som ensam...


Inte ens min gamla kompis Birgitta verkade vara hemma...


...och där som i fjol var en stor scen var det i år...tomt. Jag gissar att vi kom förscent...


Skutan styrdes därefter mot Borghamn, där det visade sig finnas ett fiskemuseum. Utan att ha sett så många så antar jag att det var världens minsta.


I hamnen låg olika versioner av "Skutan Ligg Still".


I Roglösa började det regna, men jag ville inte verka tjurig utan ställde mig i ett kor.


Inne i Röks kyrka rådde det paradoxalt nog rökförbud. Jag antar att de försöker utrota sig själva.


Dagens pausbild.


Hur kan man annat än gilla en kyrka där man för första gången får se att de använder sig av min favorit "Bilistens Bön" i praktiken? Jag kan på inga vis få den att verka seriös.


Som brukligt de gånger jag är i en kyrka: Ljuständning. Ett för de bortgångna i den äldre generationen (farfar, farmor och morfar) och ett för den yngre generationen (farsan).


Men det var ju inte därför vi har här, utan det var ju för att stifta bekantskap med detta gamla litterära mästerverk -- Rökstenen.


Om ni undrar varför stenen är böjd åt ena hållet så beror det på att arkeologerna som fann stenen gillade att kröka.


Färden gick vidare. Om ni bortser från det fina stenskottet och koncentrerar er på "vägen" så förstår ni vilken ypperlig kartläsare jag hade.


Vägen bar till Eksjö -- de gamla trähusens förlovade stad. Därefter passerade vi kommunerna Vetlanda, Sävsjö, Växjö, Alvesta, Älmhult, Osby och Östra Göinge innan vi efter 80 mil var hemma igen.
Trackback
RSS 2.0