Semesterdag 33, den 9 augusti 2013

Det kanske har sagts en och annan gång tidigare under de senaste åren, men denna gång är jag övertygad om att det kommer att inträffa. Det är så mycket som talar för det denna gång att det närmast vore en skräll om det inte sker. Ni kanske undrar vad jag yrar om? Jo, att det under stora delar av 1990-talet så beryktade storfiskarparet nu på allvar kommer att göra comeback och på allvar återuppta sina avsomnade sportfiskekarriärer. Eller om det var dåliga skämt-kryddade fika-karriärer – gränsen är verkligen hårfin.

 

För vad annat är att göra när de har så mycket gemensamt, tänker så likartade tankar och till och med, omedvetande av den andres krämpor, under exakt samma tid lyckas pricka in identiska nacksmärtor?

 

Så grattis alla sportfiskehandlare, vi ska nu likt hur en över handikapp-spelande direktörsgolfare köper nya klubbor uppdatera vår fiskeutrustning (det är väl en materialsport?) så att den blir lite mer 2013 – när vi regerade senast rådde kullagerhysteri på rullfronten men vad direktverkande backspärr var, det visste inte en käft..

 

Dagens lilla fisketur gav dock inte mycket fångst (det var vi inte ensamma om, men det är en annan fråga). Vi gläds verkligen med den individ som under vår tid där lyckades landa fyra stycken makrillar framför ögonen på alla oss andra. Vi är dock inte helt övertygade om fyra stycken är att klassificera som ett stim. Men, men, grattis till dig!

 

Dagens fisketur förlades till Ön i Limhamn. Eller på Limhamn om din näsa pekar lite mer norrut. Där har det hänt...

 

 

 

 ...en hel del sedan 1990-talet. Dragörfärjan går inte och folk är villiga att betala massor för att ha utsikt över en cementfabriks gamla hamnbassäng...
 
 
 Vi började med att snabbt testa om det fanns några skrubbor i hamnbassängen. Eller ja, jag var snabbt på det med att fika. Eller ja igen, en hel del av räkagnet hamnade i min mage istället för i fiskens, men, men...
 
 
Efter detta misslyckade försök begav vi oss ut till piren för att se som det fanns sill eller främst makrill. Detta är att fiske i vilket man får finna sig i att bli häcklad.
 
 
Avbrott för samhällsinformation: Skägget börjar närma sig Thomas Wassberg-stil och bör därför i mångt och mycket snarast avlägsnas.
 
Dagens enda animaliska fångst. Så, då talar vi inte mer om det, okej?
 
 
 Vi är noggranna och det enda vi tummar på är rullen.
 
 
Se där! Bron är visst klar; det var den inte senast jag var här!
 
 
Jag är väldigt imponerad av de fiskare som obekymrat kan stå och sova på sin post. 
 
 När jag var liten hade jag en liten dröm om att jag som äldre skulle kunna slänga in en massa fiskeutrustning i min bil och bara Bege mig iväg. Jag är en god bit på v'äg att nå dit.
 
 
Efter en heldag nära havet var vi värda en ordentlig måltid, och likt de friluftsmänniskor vi är blev det en Bacho Kombinationstångs-öppnad Bullens Pilsnerkorv. Klassiker!
 
 
Givetvis tillagades den på gammalt klassisk friluftsmanér över öppen grill på¨galler tillsammans med andra korvar..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0