Semesterdag 14 (eller 21), den 27 juli 2014

Vad vore en semesterblogg utan en hederlig utflykt i vårt avlånga land? "Ingenting" vore kanske en smärre överdrift, men ack så många bilder fattigare ligger nog nära sanningen. Så det var bara att bege sig ivåg på en liten resa.
 
Resans första anhalt blir ett så glamouröst ställe som ICA Supermarket i Tingsryd! Starten kunde inte bli bättre. Eller jo, efter fjolårets formidabla succé (se semesterdag 12 i fjol) med en start på Börjes i just Tingsryd där vi inmundigade några räkmackor tänkte vi upprepa succén. Att vi sedan tog för givet att attraktioner som Börjes håller öppet även på söndagar var en liten miss...
 
Men vad gör det när ICA bjuder på något så ovanligt som slaktarkorv! Att ingen tidigare tänkt på att ta hjälp av en slaktare för att få ordning på ingredienserna i korven är märkligt.
 
 
 Därefter var det sags för en något försenad fika. Där var jag bara tvungen att göra min klockrena imitation av Per Gessle. Stenen får symbolisera en sten, vattnet får symbolisera att jag är vid en sjö och trädet får symbolisera att jag är i en skog. Själv är jag Per Gessle.
 
Nästa rast (ja, det är viktigt att pausa) blev strax över Tranås (som syns där borta). Har ni förresten hört om bordtennisspelaren som blev påkörd av en åkgräsklippare i Tranås? Han glömde STIGA åt sidan.
 
 
 Därefter var det tydligen några som ville fylla på godisförrådet...
 
 ...men döm om deras förvåning när de såg att den gamle barkisbagaren från Macken hade tagit över verksamheten!
 
 När alla risker var tagna så var det dags för Bergs slussar och det är inte vilka slussar som helst, utan det är...
 
 ...anschluss!
 
 Jag betraktade det hela genom att göra min farfar-imitation med tumrullning.
 
 Sen var alles schluss här och resan gick vidare till Söderköping. Men det är en historia för morgondagen.
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0