Semesterdag -2 (eller 6), den 12 juli 2014

Under föregående semester dröjde det fram till en av de sista dagarna innan det blev fiskedags. Därefter blev det dock ett flertal andra turer, men det är en anna femma (vilka ni bland annat kan läsa om här och här.)
 
Vis av detta misstag ville vi i år vara tidigt ute och förlade därmed en fisketur redan nu, innan semestern ens har börjat på riktigt. Man kan faktiskt lära gamla hundar att sitta!
 
Bilen är packad och dassarullen är på plats, då är det väl bara att bege sig...?
 
 Vädret var kanske inte det mest muntra, men är man en friluftsmänniska så finns det inget dåligt väder, utan det är enbart kläderna som gör att solen inte skiner. Eller hur man nu säger.
 
 Ni vet det där gamla skämtet om att tandläkaren gör en brygga för att tandvärken ska gå över? Detta är inte en sådan brygga. Förresten är personen på bilden inte jag. Det ser ni på att han bär så kallade "poker pants". Eller kortbyxor som det heter på svenska.
 
 Denna effekt kallades "Fish Eye" i telefonen när jag tog kortet. Ja, den kallades så även tidigare och troligen även efteråt. Men det är enda kopplingen till detta blogginlägg.
 
 Man kan inte påstå att det var någpt vidare drag bland fiskarna. Mycket berodde det troligen på att draget inte var där fiskarna var. Visste ni förresten att när hanfiskarna nappar så börjar de en förvandling till honor, så kallade drag queens.
 
 I biltrafiken har vi högerregeln. Uppe i luften gäller hägerregeln.
 
 Vänta nu! Det finns ju fisk i sjön! Då är det bara för mig att...
 
 ...slänga i håven och dra upp fisken så att någon annan kan slå ihjäl den. En del vill hävda att anledningen till att det går så bra för mig att håva upp fisken beror på att någon då redan medelst en krok dragit fisken mot håven. Jag är skeptisk.
 
 Oncorhynchus mykiss. Ja, det är latin, ett språk som enbart används för att...för att...tja, för att inte dö ut. Själv säger jag regnbåge.
 
 Och precis hann jag säga det så började det att regna. Och efter några timmar i detta väder...
 
 ...så tyckte vi att det var Droppen och begav oss hemåt. Men vi lär komma tillbaka med fler fisketurer innan denna semester är slut. Det har ni väl ingenting emot?
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0