Semesterdag 23 (eller 30), den 4 augusti

"Sommaren är kort" skaldade en av detta lands, om inte största, så åtminstone mest välkända, om inte poeter, så åtminstone låtskrivare. Och ja, det kan stämma, men främst är det semestern som är kort. Efter flera månader av arbetsveckor på minst sex dagar à 10-14 timmar vardera så känns det gott med den där lååånga semestern på hela fyra veckor där man ska hinna ta igen allt man missat och dessutom hinna med allt annat. Men så blir det aldrig och aldrig lär man sig att det aldrig blir så heller. Tragiskt.

Semestertider är även repristider. Man gnäller lite på vädret. Man försöker aktivt göra ingenting. Man skjuter upp saker till morgondagen. Och man tar sina utflykter. Idag var det därför dags till en liten tur till Hällevik -- en plats trogna bloggläsare känner igen och därför blir vi kortvariga där.

Hällevik är, som man säger, a mast see.
 
Denna gång vandrade vi dock iväg lite längre och hamnade vid denna hamn...

...som låg på ett ställe där landhöjningen på senare år varit helt otrolig!

Just när jag stod här kände jag mig lite krasslig. Måste ha varit en släng av rampfeber.

 
Sif Ruud...alltid denna Sif Ruud. (Ni som kan era Galenskaparna förstår...)

Usch, här mås det inte så bra...
 
 På grund av en felkörning kom vi hit. "Har bour vi tätt", som en ortsbo sade.

 
Som bekant heter alla Glenn i Göteborg. Vad det talas mindre högt om är att i Sveriges samtliga fiskelägen heter alla Kaj.

Platsen heter så här. Ganska logiskt, för tas prickarna bort har du en synonym till en fiskhamn.

Och nu, något helt annat. Från dagens utgåva av vad som måste vara Sveriges tunnaste morgontidning, Norra Skåne, hämtar vi detta. Kanske det bara är jag som tycker att detta är roligt och inte riktigt tror på att bildtextförfattaren är helt sanningsenlig här...

Bildtexten lyder: "Göinge Dragspelsgille underhåller publiken under hantverksdagen på Västergårda i Vinslöv i söndags. Många stampade takten till välkända örhängen."
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0