Semesterdag 15 (eller 22), den 27 juli

En semesterblogg kräver sin lilla tripp i Sverige. I år var denna vagabondhändelse förlagd till Västergötland, ett landskap som många utländska turister tror ligger vaster om Gotland, vilket i och för sig är sant, men där ligger ju först Östergötland. Detta kan tyckas lite märkligt då detta landskap enligt enkel logik torde ligga oster om Gotland. Mången tysk turist har därför av misstag trott att Visingsö är Gotland. Visingsöborna tar det hela med ro och oroar sig mest för att Almedalsveckan ska gå samma geografiska öde till mötes som familjen Fleischmanns semester.

Nu har detta ingenting att göra med årets landskapstripp så därför talar vi inte mer om det.

Då kör vi!
 

Ingen resa utan ordentlig fika, det är sedan gammalt. Att det sedan regnar och är knapp tvåsiffrig temperatur är strunt samma. Fika gör man ute -- är det sommar så är det!
 
 Solen! Jag fångade solen på bild! Denna bild bar vi sedan med oss varje gång regnet slog snett emot oss och bihålorna blev ordentligt genomsköljda.
 
 Detta kanske inte ser så mycket ut för världen, men då ska ni veta att detta är en fotbollsplan i Grimsås. Och det är kultur, riktig kultur. För kan ni er Torsson så vet ni att det var Grimsås som fick med sig två poäng hem i bortamatchen mot Jönköpings Södra i "Det spelades bättre boll."
 
 Vid nästa stopp kändes det som om vi hamnat i ett riktigt mörker, men där framme skymtar ljuset...
 
 ...och det visade sig att vi inte hamnat vid ruinens brant, utan bara vid en...ruin. Gudhems klosterruin närmare bestämt. En annan form av kultur -- vi är väldigt breda i våra resor. Vi uppmärksammade här ett visst läckage genom taket och underrättade fastighetsskötaren.
 
 För att fortsätta på kulturspåret så lade jag märke till att barkisbagaren från Macken nu säljer sin vatten-, luft- och bösblandning på ICA. Priset har dessutom gått upp med mer än det dubbla...
 
 
 ...men det finns fortfarande kvar lite dyrare limpor. Om man vill ta risken. Och har ett avgasrör som måste bytas.
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0