Semesterdag 8 (eller 15), den 20 juli

Andra semesterveckan och dags för en liten utflykt i finkulturens tecken. Tyckte åtminstone jag, för skutan styrdes mot vårt av Torsson så vackert omsjungna grannland: Danmark! Det är ju som bekant ett dejligt land där Pedersen inte bara kör knallert utan även citerar HC And.

Visst, Helsingör är ju knappast Marseille, men nog ville jag tura ändå.

"Vi plöjer fram mellan farliga grund.
Blåsten e hård, 17 meter per sekund.
Vi ska angöra land om en liten stund.
Vi e på väg med båt över Öresund."

Jag var en hårssmån (sorry!) ifrån att gå in och testa vad en "Gammeldags Barbering" skulle utmynna i, men jag hann inte. Måhända att jag kommit ut som den tredje brodern Olsen?

Husen i Helsingör, och då i synnerhet taken, är numera så dåligt underhållna att det är säkrast att bära hjälm om det skulle komma en takpanna flygande. Vilken färg man väljer på hjälmen är dock individuellt.

I Sverige säger vi lite försiktigt "Elektrisk flugsmälla". I Danmark är man mer pang på rödbetan.
 
I Danmark ska man äta smörrebröd, så är det. Att sedan språkförbistringen var så kraftig att vi fick tala engelska med serveringspersonalen...tja, skit händer.

Kulturkrock! På frågan om ölen skulle vara stor, mell... STOR! Vi svarade stor utan att egentligen tänka mer än att en stor öl i Sverige är lagom. Här var den dock en knapp liter och glada gick vi vidare...

...på något som jag tror heter Långgatan. Eller kanske Laaaangeeegaaaadeeen som de säger på andra sidan sundet.

Efter en sådan fysisk aktivitet är det viktigt att hålla koll på vätskebalansen, men som tur var hittade vi ett sådant ställe.

Vi avbryter här rapporteringen med en konsumentupplysning. Under avdelningenn "Innehållet kan skakas ihop under transport" har vi kommit till dessa nötter, som troligen transporterats på gropiga grusvägar...

"Färjan går över Öresund,
vi tar samma båt som sist.
Kaptenen han e glad o rund,
o vi får varsin påse Twist.
Styrman spelar Hammondorgel,
o båtsman e batterist.
Alla klappar takten,
o ingen har trist,
med en Öresundstwist!
Nä då!!"
 
Hade jag nu varit en sur och gnällig gubbe så hade jag tagit upp det där fåniga med att försäljning av alkohol på färjan enbart är tillåtet på den danska sidan av Öresund, men nej...jag orkar inte.

Vi avslutar med en sång istället.
 
 Torsson med Öresundstwist - finkultur när finkutur är som bäst
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0