Semesterdag 24, den 3 augusti 2016

Varje semester har sin brytpunkt och det är den dag när man för första gången kan göra ingenting och ändå inte ha dåligt samvete för att ingenting blivit gjort. I år inföll nog denna dag idag, vilket tyvärr är aningen sent då det nu enbart kvarstår tio dagar av semesterledigheten.

 

Men så är det, och eftersom ingenting har hänt så finns det inte mycket att rapportera. Beklagar.

 

 På tal om rapportera... Mannen på bilden är Bengt Öste. När jag var yngre bodde han i min TV. Det kunde man göra på tjock-TV-tiden. Han var nyhetsankare i Rapport och kastade i ankare i "Visst nappar det" tillsammans med Larz-Thure Ljungdahl. Larz-Thure var fiskeamatören som oftast fick skituppdragen som att sitta ensam i regnet på en brygga. Måhända det var straffet för att ha skapat "Jalle, Julle och Julius". Bengt Öste var även organisationen "Smokepeace" ordförande. Där var det inte fiskrökning som stod på agendan. För mig är han mest känd för citaten "Aahhh...", "Gös i blååå...lera" och "[...] falnande elb...elv...eld". Han dog 2004 och har ingenting med denna semesterdag att göra.

 

Snipp, snapp snut, så var semesterdag 24 slut. Imorgon ska vi tala om något betydligt mer aktivt (vad är alternativet, liksom?).

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0