Semesterdag 20, den 29 juli

En återkommande semestersyssla är att få ordning i mitt lilla garage. Denna syssla är närmast en evighetsmaskin då den aldrig blir färdig ty när den nästan är färdig så är där så gott om plats i garaget att det är enkelt att fylla på med nytt som sedan måste sorteras. Att slänga saker är inget som står bland mina 50 främsta egenskaper, för man kan ju aldrig veta om man kommer att ha nytta av den där gamla kylvätskebehållaren till en Volvo 740, eller de där, må vara trasiga, bilstereohögtalarna (på 4 x 50 watt!) som du har minnen till.
 
I vilket fall, idag var det dags för en liten, liten garagestädning för att få fram lite, lite tom arbetsyta på arbetsbänken. Men som vanligt när man röjer bland grejerna så hittar man en del nostalgiska tingestar och varför skulle denna dag vara ett undantag? Exakt, och därför fick jag idag dela gamla tankar med Court.
 
Court är min gamla tennisracket. Tillsammans har vi utkämpat en hel del bataljer. Paris har sitt "Franska Öppna" på grus. I Svedala hade vi den mycket lokala tennisturneringen "Roslätts Stängda Asfalt". Givetvis spelade vi alltid på Center-Courten.
 
 Court är i originalskick. Han strängades aldrig om och originalsträngarna sitter fortfarande kvar, trots att det är en bra bit över 25 år sedan Court inhandlades. Om jag inte missminner mig var det på Domus i Svedala och priset var 249 kronor. Sportartiklarna hängde i samma gång som leksakerna. Detta var innan Domus beryktade utbyggnad då den nya delen fick nytt, fint klinkergolv i grå kulör, medan den gamla delen hade kvar det gamla, slitna golvet. Pengarna räckte väl inte fullt ut. Ja, det är sådana minnen som jag fyller min hjärna med.
 
 Även om vädret säger något annat så befinner vi oss faktiskt i slutet av juli. Jag tyckte därför det var lägligt att slänga på sommardäck på det ena av våra bilar. Så nu kan äntlige sommarvädret komma. Ber om ursäkt för att ni fått vänta.
 
Så var denna dag slut. Imorgon ska vi inte tala om min trä ingsvär som jag alltid får efter dylika gymnastiska däckbytaraktiviteter, utan om något annat.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0