Semesterdag 4, den 9 juli 2020

Det hände sig häromveckan att jag vid ett mer eller mindre obevakat tillfälle namndroppade Ulf Schenkmanis och Lars-Eric Samuelsson. För en person med någon form av fäbless för folk från förr så var det med viss förvåning med vilken duns dessa båda namn fullständigt kraschlandade i golvet utan att någon närvarande gjorde någon ansats att ens försöka få mig att tro att de visste vilka dessa båda personer var för att mildra fallet. Och då har ändå Ulf S. skrivit praktverket ”50 Kortspel”, utgiven på ICA-bokförlag. Minnet hos vissa är...kort.

 

Nåväl, mest kända är dessa båda numera komposterade herrar för att de under 25 år ledde programmet ”Trädgårdsdags” i Sveriges Radio P1.  Och det var denna tanke som slog mig idag när jag hemkommen från jobb parkerade bilen på en lite väl ogräsbeklädd infart (vilken imorgon, när jag kör till jobb, märkligt blir en utfart). Det var då jag tog en liten runda i min egen trädgård för att se om något av det som på grund av tids- och, framför allt, energibrist detta år inte alls fått den omvårdnad som var tänkt. Det bör dock poängteras att de där frostnätterna i maj månad tog livet av många växter, vilket nu i sommar tvingar mig att äta skräpmat istället för egenodlad gurka och tomat…

 

 Här är något som tittar upp fast att de inte borde – de är tydligen inte så räd(d)a av sig…

 

 

 Av ursprungligen 10 squashplantor synes en ha hämtat sig. Nästa år ska jag testa att odla padel istället.

 

 Åh, en del växter hör tydligen mina bönor! I detta fall en stångbrytböna. Har ingen aning vad jag ska ha den till, men eftersom den växer bra så är vi kompisar.
 

 

 Och hallonen kan man lita på! Det beror troligen på att de sköter sig själva och vi ömsesidigt struntar i varandra. Borde se det som ett tecken.
 

 

 Det fanns en gång en man som hette Tage. Tage hade många idéer. Bland annat hade Tage en tes om att om man satte tändsticksliknande frön skulle det bli blommor. Det var en Tagetes.

 

 

 Inte alla fröer blir tagetes. En del tänker bli solrosor. Det gäller då främst solrosfrön. (Skämt om "gated community" undanbedes pga stängslig.)

 

 

 Tar vi oss inomhus ser vi bland annat att liljorna frodas och har slått ut rejält. Men så är det ju också fådda blommor. Ytterligare ett tecken på att jag inte ska bry mig.
 
 
Imorgon ska vi tala om något betydligt mindre skitundernaglarna-kompatibelt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0