Bilbyte

Det är bara att krypa till korset och erkänna: Jag har bytt bil. Bettan är numera degraderad till andrabil och utbytt mot Berra. Han är 20 år och 42000 mil yngre. Han är ingen Volvo utan en Saab. Han och jag skall framöver tillbringa mer än tio timmar tillsammans varje vecka. Hur det går återstår att se.

Bettan finns fortfarande kvar, men på grund av en eskalerande förtroendekris som kulminerade vid ett, skulle det visa sig, tillfälligt dödsfall i Hurva med efterföljande bogsering hem med hjälp av min ICE-Kenneth, så är hon nu degraderad till reservbil. Framtiden för henne är ännu oviss och beror till stora delar på mitt humör och tålamod gentemot henne. Men en klenod som Bettan gör man sig inte av med hursomhelst, så vi får se.

I vilket fall, inköpet av Berra förlöpte smärtfritt tills säljaren sade att de hade tvättat och vaxat honom, varpå jag genmälde att "Bettan tvättade jag varje gång jag bytte kamrem, det vill säga vartannat år, och eftersom Berra har kamkedja kan du själv räkna ut när nästa tvätt blir." Därefter ombads jag att köra hem och helst inte återkomma förrän efter nästa tvätt...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0