Semesterbloggsbonus, den 18 augusti

Egentligen är det märkligt hur effektiv man är på att skjuta saker framför sig. Och dumt. För en sisådär 15-20 år sedan längtade man efter en tid när man var vuxen med körkort och egen bil, för då skulle man ha friheten att åka iväg och fiska när det passade. Bara att slänga in grejerna i bilen och köra. Men så är det som det är; det kommer en hel del annat emellan, vilket tillsammans med den där förmågan att skjuta saker framför sig eftersom man inte inte bestämmer något definitivt, gör att inget blir av.

Men idag så var det äntligen dags för en tvättäkta fiskecomeback. Och jag måste säga att jag är helnöjd med den, ty vi var exakt lika dåliga som förr. Fiskar missades, linor brast, jag snubblade, solen brände för mycket och mentalt sett hade vi inte åldrats en dag.

Vi tar en snabbsammanfattning i bilder...


Jag packade bilen med mina grejer och det fick plats. Hur länge jag skulle vara borta? Bara en dag, hurså?


Vi skulle bara på en dagstur till gamla hederliga Sallerupsdammen, till vilken vi i ungdomens glada dagar ett par gånger tog oss medelst velociped.


Visst ser det somrigt och mysigt ut, även om man kan tro att allt vatten snart rinner ut på högersidan.


Så, hej alla barn nu blir det barnprogram, titta nu här vad farbror Magnus tar fram! En liten plastfisk och nu ska ni höra, vad man med en liten plastfisk kan göra! Fäst den på en lina i goda vänners lag, så ska ni se att det blir ett jävla drag!


Vad inte många vet är att sportfiskare ofta drabbas av en modernare, dvs. ej k-märkt, form av analklåda, s.k. anal-låda.


En laxtrappa.


En del läsare av denna blogg tror att jag är helt oförmögen att böja på mina knän...


...och banne mig om de inte har rätt!


För att vara säker på att få se fisk under dagen så tog jag med mig mackor med lax...


...för med fisket jigg det inte så bra.


Detta trots att jag försökte mig på arga leken.


När inte det hjälpte kände vi att det var droppen (6 grams)...


...och lämnade dammen i sensommarsolnedgångens sken. Nu återstår att se var vi förlägger nästa fisketur, nu är vi ju igång igen!

Trackback
RSS 2.0