Semesterdag 32, den 8 augusti 2013

"Pisse-Lasse kan stanna ute, annars måste jag tvätta trasan idag igen!"

 

Detta är några av de första ord jag hör efter att jag klivit ur bilen. Säg detta på blekingska och ord kan i mina öron inte vara mer välkomnande. Möjligen att Pisse-Lasse, som är en katt, tycker annorlunda, men han har ingen rösträtt i denna fråga.

 

Dagens kosa styrdes mot släkt i Blekinge, en i semestertider traditionell utflykt. En utflykt där jag upplever en svårbeskrivbar värme och enkelhet och ett liv och en miljö som blir allt svårare att finna i dagens samhälle. En form av institution som håller på att dö ut, helt enkelt. Det ger tid för reflektion och får en att fundera över det stora i det lilla och vad som egentligen är viktigt. Och jag älskar det.

 

Jag älskar att där få höra små anekdoter och vardagsberättelser. Jag älskar att få höra att det är lika bra att själv plocka de omogna smultronen, för annars kommer någon annan och tar dem. Jag älskar att få höra vardagsbetraktelser om marknadsbesök Jag älskar att höra att anledningen till att en ort är bättre än en annan är att man kan ta sig dit utan att passera genom en rondell. Jag älskar att få uppleva den kombination av självklarhet och förvåning hos någon som plötsligt upptäcker att det ligger en femkrona i kaffekoppen...efter att hen druckit upp kaffet. Och framför allt älskar jag att på en fråga om hur det är med minnet få det självklara svaret att "jag har fortfarande ett bra minne, annars är det bara att ljuga lite".

 

 Hmm, var parkerade jag nu resten av bilen...
 
 
 Anledningen till att årets kräftfiske blev inställt berodde helt enkelt på att det saknades en viktig ingrediens...
 
 ...nämligen vatten. Vi hoppas på bättre lycka nästa år. Som parentes kan nämnas att jag imorgon troligen skall fiska lite. Jag funderar på att ta med mig Darth Vader eftersom han är en jäkel på gäddaj.
 

-Gå nu och sätt dig! Du ska sitta i baksätet!

-Vardå nånstans?

 

 Vi avslutar med lite nostalgi de luxe: På denna skjutvall, när den var i bruk för en sisådär 25 år sedan, var jag som pojk väldigt glad om jag lyckades hitta...
 
 
 ...några tomhylsor i denna tunna (som ju fortfarande står kvar). Idag blev det dock b(l)om.

 

 

 

 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0