Semesterdag 27, den 3 augusti 2019

En, enligt hörsägen, vanlig semestersyssla är att påta i trädgården. Själv har jag väl, om sanningen ska fram, en något ljummen inställning till denn asyssla. Jag vill att det ska fungera och inte kräva alldeles för mycket finlir i form av ogräsrensning medelst pincett eller kantskärning med mikrometerprecision. Som med så mycket annat så är det väl att ett bra grundarbete löser en stor del av alla bekymmer. Exempelvis när det gäller gräsklippning så stavas grundarbetet en rejält tilltagen torrperiod.
 
Ryktet om denna min inställning har snabbt nått omvärlden, och idag dök det upp en individ med en laddning perenner som skulle planteras. Effektiviteten i planterandet var så stor att en stor del av fotodokumentationen glömdes bort, men det tror jag att ni överlever då det ju är perenner vi talar om.
 
Den inkomna lasten dumpades ovan, där den så fint smälter in i gräs, löv, ved, pall och presenning att den knappt syns, men...
 
 
 ...efter flytt av tidigare växtlighet och nedgrävning av den nya så börjar resultatet att synas...
 
 
För att inte dra det gamla skämtet att det är varmt i hörnan, för där är 90 grader, så meddelar jag istället att lampan ni ser drivs av rätvink-el...
 
Svårast var att övertyga växtleverantören och tillika växtplanteraren att mina flamingor skulle få vara kvar, men efter hårda förhandlingar och kraftiga (nåväl...) påtryckningar utifrån så fick de, till många Göingebors stora glädje, behålla sin plats. 
 
Det var allt för idag. Imorgon är risken att vi inte kommer tala om något lika livsavgörande.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0