Semesterdag 42, den 18 augusti 2019

Det har varit lite konstgjord aning på årets semesterblogg såtillvida att semestern aldrig riktigt lossnade, men trots det så blev årets upplaga den längsta hittills med 42 dagar (kanske inte en slump...). Må vara något urvattnad.
 
Men allt roligt kommer till ett slut, och nu är så slutligen sista dagen kommen. Dagen med semesterslutsångest och då det börjar göras en massa saker som det plötsligt koms på inte har blivit gjorda än. Som klassikern att traska runt sjön, vilket närmast får ges betyget skandalöst att detta inte sker förrän i elfte timmen.
 
Men vi börjar med en klassiker, nämligen bilden från solens nedgång denna den sista semesterdagen och lite härlig kalenderbitarinformation runt detta. Nu var det inte så mycket sol som syntes men klockan 20:36 var det dags för solen att gå ned under horisonten. Detta är 74 minuter tidigare än den första semesterdagen. Nästa gång solen går ner vid detta klockslag skriver vi den 27 april 2020, dvs enbart drygt åtta månader. Solen har idag varit uppe i 14 timmar och 55 minuter, vilket är 2 timmar och 43 minuter mindre än vid sommarsolståndet, men det ska minska ytterligare 8 timmar innan det vänder igen... Kämpa!
Observera att min gamla snökäpp, aka nyårsraketsramp, fortfarande står kvar.
 
 
 Ser man på, en liten nyhet längs vägkanten! Nypon! Ni vet väl att när dessa plockas av så byter de namn till nypoff.
 
 
Sjön är sehr schön och finns kvar! Lite tragiskt att semesterns första och sista promenad runt denna vattensamling inträffar samtidigt. Tråkig dubbelbokning.
 
 
 Även campingen finns kvar. Det känns tryggt att veta om jag vill hemestra.
 
 
 Vi må gå mot mörkare tider, men jag ser banne mig redan ljuset!
 
 
Med semestern slut så är det nu dags för en nystart i livsrutinerna. Det är nämligen efter semestern som det är dags att bli så där äckligt duktig och effektiv och hurtig och nyttig och ordentlig och uppryckt och få saker och ting gjorda och... Får väl se hur det blir med det detta år, men det krävs nog en och annan spark där bak och vis av erfarenhet vet jag att min begränsade smidighet inte tillåter att jag sparkar mig själv där. Så inför vintern kanske jag ska köpa mig en spark...
 
Därmed är årets sommarupplaga av Semesterbloggen avslutad. På återhörande nästa år (och högst troligt någon gång dessförinnan)!
 
Imorgon är det måndag...
 

Kommentarer
Postat av: Kenneth

Nu äntligen har jag tagit mig tid att läsa ifatt årets semesterblogg.. (Kanske fem över tolv).

Det var väl en bra semester med några high lights;-)

Det går fort framåt, kämpa på, snart ska jag oxså tillbaka till selen... bara 8 och en halv timme ...

2019-08-21 @ 22:27:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0