Semesterdag 23, den 28 juli 2020

Om ni frågar mig så är det inte särdeles mycket jag är duktig på. En sak, dock, där jag besitter fina egenskaper är den i att jag kan tycka väldigt mycket är skoj att göra, men att sedan genomföra sakerna i fråga kan det vara lite sisådär med. Inte sällan tror jag att det hela beror på att dygnets 24 timmar helt enkelt inte räcker till för allt det man önskar att man hade tid till. Och i ärlighetens namn tror jag att jag delar denna talang med väldigt, väldigt många...och i många fall tror jag även det beror på att man ställer alltför tora krav på sig själv då de referenser man har är alla de tillrättalagda bilder som de sociala medierna svämmar över av. Skulle vi tro dessa så skulle vi alla vara i princip världsmästare på i princip allt. 
 
En sådan sak är exempelvis att jag inte riktigt haft varken tid eller ork att ta tag odlandet av egna grönsaker. Det har ännu inte blivit något av med allt det där jag tänkt mig om att bara knalla ut och hämta lite av den där egenodlade växten vars latinska namn är en riktig tungvrickare men som enligt någon obskyr influencer botar såväl tarmvred, hicka, enbenthet som anal magnetism. Trots detta debacle så har jag de senaste dagarna kunna bjuda folk på egenodlade potatisknölar, sockerärtor och vaxbönor, och dessförinnan har såväl en och annan rädisa, jordgubbe och rabarberstjälk slunkit ner, men det räknas visst inte då måttstocken är det perfekta. Märkligt.
 
Detta är enligt bruksanvisningen till de fröer jag planterade någon gång när midvinterns köld var hård två sorters chilifrukter. Jag hade nästan glömt bort dem och gett upp hoppet, ty de skulle odlas i växthus. En form av hus jag inte har i komplett skick. Men det brydde de sig inte om. Eller så visste de helt enkelt inte bättre, ty de är ju närmast nyfödda.
 
Imorgon ska vi troligen tala om något lika ovidkommande.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0