Semesterdag 21, den 29 juli

Idag agerade jag tidig morgon taxichaufför åt ett antal mer eller mindre förvirrade ungdomar. Ja, jag vet att det är förenat med livsfara att yppa orden "ja, om ingen annan kan köra er till lägret den tidiga söndagsmorgonen så kan jag ställa upp", ty i samma ögonblick är det ingen annan som kan. Och då står man där, morgontrött och jäklig och hoppar tjugoett för att få komma iväg så man kan komma hem igen.

Men så på vägen hem får man den lite märkliga idén att man kanske skulle ta och utforska lite småorter i ens närområde för att lära känna sin omgivning lite bättre. Ja, bättra på sin lokalkännedom en aning. En skylt dyker upp, pekandes på en ort drygt en mil bort som man aldrig hört talas om. Föräras den en skylt en dryg mil från centrum så tycker man att det borde vara något av någorlunda storlek. Man blinkar, bromsar, svänger av och hamnar på en grusväg som efter just drygt 10 kilometer leder en till...

...Hågnarp. En ort som knappast kan betraktas som ort...


...ty det enda av intressa jag kunde finna var detta.Jag har ingen aning om var jag körde sen, minnena är lite suddiga, men uppenbarligen......hamnade jag i Bjärnum, som jämfört med Hågnarp är en metropol.Färden gick vidare mot en annan diffus ort......innan jag hamnade i denna håla. Må vara att de hade ett bankkontor.


Slutligen var jag så trött på det hela att jag tog mig en Lur.Algustorp har enligt sanningens moder Wikipedia fler invånare än Farstorp, men då jag inte hann räkna honom så kan jag ej bekräfta detta.Hmm, nu börjar jag nog närma mig hemmet mitt...


Hmm, såja, äntligen lite frid...


Tro't eller ej, men sällan har jag varit så glad över att se denna skylt som nu.

Som synes inte en av mina bästa roadtrips, och då har jag inte ens berört att jag vid hemkomst var utelåst och fick sitta en stund och invänta att några av dörrvakterna skulle vakna och låsa upp dörren.

Jag hoppas på bättre lycka och mer nöje nästa gång. Denna skyltbonanza är inget vi skyltar om, okej?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0