Semesterdag 18 (eller 25), den 31 juli 2014

Så var den då här, den sista dagen i juli och därmed årets sista sommardag. Och dessutom är det nu man ska börja ta tag i allt det där som man inte hunnit med än eftersom det är så mycket kvar av semestern.
 
Ungefär så tänkte jag när jag satt i hammocken, drickandes mitt kaffe och kom på att jag nog skulle ta och måla lite fönster (för övrigt ytterligare en krets som missades av Dante Alighieri.-- han var nog inte så skarp ändå). Knappt hann tanken lämna mitt sinne förrän det började regna och när det åter blev uppehåll var alla mina fönstermålningstankar som bortspolade.
 
Det var då jag kom att tänka på de där brädorna som jag så vackert klädde in i lite färg för några dagar sedan. Dessa kanske skulle kunna användas idag? Jodå...
 
...för mitt älskade garage är inte helt nyrenoverat om man säger så, och där uppe där taket tar sin början misstänkte jag att överliggarbrädorna (som säkert kallas för något annat på fackspråk, men jag håller mig till den polska direktöversättningen) hade gjort sitt och inte skyddade mot vädrets makter längre. (Jag tror det är den uppgift de har, men jag är ju som sagt en hantverkaranalfabet så vad vet jag?). 
 
 
 Som sagt, jag bara gissar nu, men jag tror inte att skyddet mot inträngande regnfukt är tillfyllest när man vid en okulärbesiktning av brädan ser singeln under.
 
 Förtroendet för min kombinerade snickar- och stegbalanseringsförmåga är inte så stor så åskådarna valde att ta skydd. Observera dock att denna kastrerade herre numera jagar andra möss.
 
 Tada, färdigt! En massa skruvar, målarfärg och, framför allt, trehundrasextiosju promenader upp och ner för stegen senare så får det anses som klart. Och sedan talar vi tyst om att det förra sommaren sades att hela taket borde läggas om i år, okej? För nu håller det ett år till...
 

Sammantaget innebär detta att jag får fira morgondagens födelsedag med träningsvärk, bara för att jag ska påminnas om att jag faktiskt inte blir yngre...
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0