Semesterdag -5 (eller 3), den 9 juli 2014

Så var det då dags igen. Utan några större protester åkte jag för tredje, eller till och med fjärde,  året i rad med till vad som av klientelet att döma kan beskrivas som en blandning mellan en hederlig freak show och lyteskomisk utställning. Det var alltså dags för årets upplaga av Hästveda marknad.

Varuutbudet var som väntat i princip detsamma som i fjol och såldes av samma försäljare vilka dessutom för enkelhetens skull stod på samma geografiska position som i fjol. Utan att överdriva kan man säga att Hästveda marknad är marknadernas motsvarighet till Stefan Pärs.
 


Marknad innebär givetvis att marknadskepsen åkte på. Jag vet inte om det berodde på den, men inte en enda jobbig försäljare från Viasat, Telenor eller liknande försökte ens prata med mig. Det måste vara ett av mina bästa inköp.

Det märktes direkt att jag är en av de större besökarna.
 

Tack men...nej tack. Jag har faktiskt varit på en ansiktsbehandling en gång. Ansiktsbehandlerskan (ja, det finns säkert ett finare ord för detta speciella yrke) tyckte då att min hy var väldigt fin och välvårdad tills jag berättade att jag aldrig smort in den med annat än med Biltemas handrengöringsmedel (som jag jämförde med behandlerskans dyra peelingkräm). Jag tror aldrig att min hy åldrats så snabbt på så kort tid någon gång.

Det gick ungefär 758 stycken mer eller mindre märkliga CD-skivor ämnade för den tyska marknaden på varje tysk marknadsbesökare...

 
Efter en lång stunds letande fanns jag min gamla trogna marknadskepskompis. För att visa att vi på något vis befinner oss på samma nivå genomförde jag en smidig knöböjning.
 

Avundsjukan i den blicken på min marknadskeps visar bara hur eftertraktad den är...
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0