Semesterdag 24 (eller 31), den 5 augusti

Vareviga semester har jag ett stående projekt. Detta projekt är inte övermäktigt, tvärtom, men trots detta brukar det inte bli av. Projektet brukar bli så långvarigt att det finns med mig under i princip hela året. Folk skrattar åt mig varje gång jag nämner det. Mitt förtroende är helt enkelt kört i botten på denna punkt. Projektet är att städa, eller kanske snarare hitta, skrivbordet.

Men idag blev det faktiskt gjort. Tiden som avsattes var en dryg timme, för längre tid ska det inte ta. Efter drygt fem timmar bedömde jag att det hela var klart. Nu återstår enbart en hög med papper som ska sorteras, men jag vet åtminstone nu att skrivbordet är vitt. Och att jag är en ekorre vad gäller att samla på saker. Så om jag är Piff och Puff så är omgivningen Paff efter dagens bravad.

Men nu ska jag framöver hålla god ordning på mitt skrivbord. F-n tro't.

 
En annan tradition som återupptagits är backgammonspelandet med min, åtminstone vad gäller ordning och reda, bättre hälft. Ett spel, som beroende på utgången, är ett rent skicklighetsspel eller ett jäkla turspel. Ovan illustreras det sistnämnda.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0