Semesterbloggen 2015

Folk klättrar på väggarna och uppvisar en rastlöshet som inte skådats sedan rasten lästes in på den dubbla tyskalektionen med Bertil Nilsson på Heleneholms gymnasium en gråmulen tisdag under mitten av nittiotalet.

Men hav förtröstan, för snart är tiden kommen! Fyrtiosju veckor har passerat och det är snart åter dags för Semesterbloggen – denna institution inom den svenska kultursfären! Likt julafton har sin 24 december så har Semesterbloggen sina veckor 28-32. Traditioner är banne mig till för att hållas!

Nåväl, aldrig kunde jag tro att mina små semesterbetraktelser skulle få ett sådant genomslag som de har fått. Ni kanske trodde det var igår, men icke, det var redan år 2009 som hängmattan kom in i era liv och då först under den sjunde dagen, för det är ju då som man vilar, eller?
 
På tal om hängmattan så kan jag redan nu avslöja årets stora nyhet: Det har installerats en ny! Kulturskymning säger vissa. Ett bevis på en formidabel entreprenörsanda säger andra. Välj själva, jag återkommer med en fullständig recension senare.

Låter det för bra för att vara sant? Jo, det är det också, för likt i fjol tvingas vi först genomlida en seg arbetsvecka (med nummer 28) innan semestern (med veckonummer 29) tar sin början. Men det hindrar inte Semesterbloggen från att smygstarta vecka 28. Se det som en uppvärmning så kanske det, bortsett från håll på båda sidor, går lättare. Traditioner är ju till för att hållas.

Jag förklarar härmed Semesterbloggen 2015 för invigd!

 
Detta är en så kallad ”teaser” för vad som komma skall. Det är alltså en bild på den nya hängmattan (och avrättningen av den gamla) i vilken jag högst sannolikt kommer att insupa olika kulturella texter som 91:an Karlsson, Franz Kafka, Grönköpings Veckoblad, Uti Vår Hage och Riksettan, ty som den trogna läsaren redan känner till är jag på vissa punkter väldigt gammal för min unga ålder.

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0