Semesterdag 3 (eller 10), den 15 juli

Eftersom mörkret lämpligt satte stopp för mina praktiska utflykter under gårdagen så fick dessa fortsätta idag. Det var även dags för en premiär som säger en hel del om hur bevandrad jag är i hantverkarträsket. Jag använde för första gången i mitt liv en cirkelsåg, en sådan där manick som snurrar utav bara h-e och tydligen sågar rakt.

Cirkelsåg och skiva. Just skiva borde vi ha för att fira att jag lyckades bemästra maskinen. Men varför döper man en såg som ska såga rakt till cirkelsåg?


 
En hårt arbetande vikariehantverkare behöver äta, vilket löstes genom att sticka till ungdomarna en slant varpå de införskaffade ingredienser och tillagade denna bantarmat. (Ja, bantarmat. Ni har väl sett filmen "Smala Sushi" och ni kan väl knappast anklaga "Lili och Sushi" för att vara överviktiga?)

 
 Nåväl, när kvällen så blev natt så stod jag där med denna skapelse. Inspirationsskapad utan ritning, med allt vad det innebär i form av ändringar under hantverkandets gång, men den känns åtminstone ganska gedigen. Och jag har visat var skåpet ska stå.

 

Idag har har förresten Tjolanta lämnat Sverige för att bege sig till Japan. I skrivande stund har hon nyss lyft från Qatar och jag hoppas magen är i ordning så att hon inte drabbas av mag-qatar.
 
Nästa gång hon trampar svensk mark är den 10 augusti, och då...då är...min semester...äsch, det pratar vi inte om nu.

 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0