Semesterdag -6 (eller 2), den 7 juli 2015

Två dagar in på det som planeras blir den sista arbetsveckan innan semestern så tänkte jag ge er en liten inblick i mitt arbetsliv som pappersvändare. Jo, det är mycket det jag pysslar med i detta papperslösa samhälle. Jag vänder papper. Så här kan det gå till:

 

Jag kommer till jobbet och sätter mig vid mitt skrivbord. Åtminstone tror jag att det är ett skrivbord där under alla papper, det har jag fått berättat för mig. Idag var jag till en början ovanligt positiv och kände att det nog inte ska vara några problem att hinna bli klar med allt jag planerat innan fredag. Vid det här laget borde jag dock ha lärt mig att det är farligt att ropa hej för tidigt. Därför hälsar jag sällan på folk före lunch.

 

För när jag likt kungen så började vända blad så fann jag oklara papper. Ja, inte så att de var suddiga utan de var inte klara. Och där under fanns det föga förvånande flera blad av liknande sort och under dem en hel hög med papper som inte var så färdiga som jag kände mig innan jag var helt färdig. Så jag fortsatte att vända papper och blad, blad och papper. Och så fortsatte jag i tretton timmar innan jag begav mig hemåt.

 

Imorgon ska jag vända fler papper och kanske till och med skriva något på dem också. Troligtvis mitt namn. Jag lever ett spännande liv även när jag inte har semester.

 

Detta är min kollega Papphammar, en slagkraftig individ med huvudet på skaft. Han fungerar även till att banka vett i kunderna.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0